Read Time:4 Minute, 1 Second

Voor herfst/winter 2023 worden interieurs vrolijker, met sterke retro-verwijzingen en een speels en jeugdig kleurenpalet. Naarmate het jaar ten einde loopt, zal de jaren 70-revival alleen maar meer wijdverbreid worden, terwijl we aansluiten bij het plezier en optimisme van dat tijdperk. We omarmen ook de vreugde van het decoreren met vintage en tweedehands stukken, terwijl we ook voldoening vinden in het opstropen van onze mouwen en het aanpakken van DIY-huisprojecten, een trend die zich sinds de lockdown voortzet. Hieronder kijken we naar de top interieur ontwerp trends voor de herfst van 2023.

Vintage en tweedehands

De langverwachte migratie van vintage- en antiek verkopers naar online heeft het winkelen maar tweedehands spullen makkelijker gemaakt dan ooit gemaakt. Er is ook een charme aan oudere items, in de patronen of kleuren of silhouetten die ze onderscheiden van high street meubels en woonartikelen.

Mensen waarderen steeds meer hoe historische items warmte, geschiedenis en ziel aan hun huis kunnen toevoegen. Steeds meer mensen zorgen ervoor dat hun huis zo milieuvriendelijk mogelijk is en geven prioriteit aan het ruilen van nieuwe meubels voor kwaliteit antiek tegen een vergelijkbare prijs. Het geeft nieuw leven aan iets dat anders zou worden weggegooid. Het recyclen van woonartikelen kan ingewikkeld zijn, omdat veel items zijn gemaakt van een mix van materialen, wat ze moeilijk en soms zelfs onmogelijk recyclebaar maakt. Door woonartikelen opnieuw te gebruiken, verminderen we het aantal dat op de vuilstort terechtkomt. En het betekent ook dat er minder vervuilende grondstoffen worden gebruikt om nieuwe items te produceren.

Herfst interieur trends 2023

‘Bloomcore’

Bloomcore is gewoon een moderne en jeugdige kijk op bloemen. Hoewel het ouderwets kan aanvoelen, heeft het niets te maken met traditionele bloemen. Nostalgie is hier wel van grote invloed, net als een romantisering van het Engelse platteland en het boerenleven. “Bloomcore’ draait helemaal om het opnieuw verbinden met de natuur en het integreren van outdoor-thema’s in je eigen stijl. De trend wordt grotendeels gedreven door populaire online platforms zoals TikTok, met de hashtag #bloomcore die meer dan 2,5 miljoen views heeft ontvangen en nog steeds oploopt. De trend domineert ook Pinterest, met zoekopdrachten naar ‘floral aesthetic’ die de afgelopen zes maanden met 108 procent zijn gestegen.

De schoonheid van bloomcore is dat er zoveel verschillende manieren zijn om de trend te interpreteren en toe te passen in een huis. Of het nu gaat om het toevoegen van een beetje nostalgie met klassieke bloemendessins, het opvrolijken van ruimtes met kleur of het stylen van kamers met de volle botanische maximalisme-trend, de interieurontwerp regels voor het gebruik van bloomcore zijn dat er geen regels zijn!

Keukenkastjes en de kunst van het organiseren

Slimme oplossingen voor opbergruimte zullen nooit uit de mode raken in een keuken, maar de miljoenen mensen die de uiterst bevredigende ‘kitchen organisation’ video’s op TikTok bekijken, hebben keukenkastjes tot een kunst verheven. Keukenkastjes en voorraadkasten maken een comeback, gevoed door de obsessie voor perfect geordende, onberispelijk onderhouden en zorgvuldig geëtiketteerde etenswaren en keukengerei.

Tegenwoordig kunnen voorraadkamers en keukenkastjes in alle soorten en maten voorkomen, van discrete vrijstaande units tot hele inloopruimtes met planken van vloer tot plafond. Afhankelijk van de beschikbare ruimte kunnen voorraadkasten een ongelooflijk praktische oplossing zijn om droge voeding, groenten en kleine apparaten zoals koffiezetapparaten, magnetrons en toasters op te bergen.

de Herfst interieur trends 2023

Elke keuken moet worden ontworpen met persoonlijkheid en functionaliteit in gedachten, en een zorgvuldig geplande voorraadkast biedt precies dat. Van het creëren van een speciaal station voor warme dranken met alles wat nodig is om het perfecte kopje koffie te maken en te serveren, tot het uitbreiden van je keukenwerkbladen naar binnen zodat je een speciaal ontworpen voorbereiding station hebt, compleet met magnetron en koffiezetapparaat, je voorraadkast kan worden omgevormd tot een opgeruimd gebied dat voldoet aan je dagelijkse behoeften.

De jaren 70 revival

De laid-back styling, natuurlijke materialen en aardse tinten van het jaren 70-interieurdesign hebben in 2023 nieuw leven gevonden. Jaren 70-interieurdesign maakt een grote comeback. Deze deco stijl is ontspannen en leuk, en doet denken aan de vrijgevochtenheid en het optimisme van de jaren 70.

Gebruik een combinatie van jaren 70-prints en hedendaagse graphics om een kamer karakter te geven en er je eigen van te maken. Zelfverzekerde, vrij vloeiende vormen zoals rondingen en abstracte ontwerpen zullen prioriteit krijgen in patronen voor woonaccessoires, waarbij fluweel een belangrijk materiaal is. Deze trend draait helemaal om jezelf vreugde brengen, onbeschaamd zijn in je ontwerpbeslissingen en decoreren naar je eigen smaak.

Wat betreft het kleurenpalet is de jaren 70-trend rijk en aards. Warmte straalt uit een door de jaren 70 geïnspireerd huis, grotendeels door het kleurenschema. Mensen voegen die jaren 70-groove en energie toe aan hun huis door aardse bruintinten, terracotta rood en oranje toe te voegen en te kiezen voor sfeervolle verlichting in de vorm van bijvoorbeeld de iconische champignonlamp!

Herfst interieur trends meer kleur dan voorheen
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
beste muurverf voor in huis Previous post Beste muurverf voor in huis
beste robot speelgoed van 2023 Next post Het beste robot speelgoed van 2023