Read Time:2 Minute, 59 Second

Ben je op zoek naar meer vrolijkheid in je interieur? Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. Zo vinden wij het geweldig om meer geel in je interieur te brengen. Geel is een kleur die onmiddellijk doet denken aan een stralende zon en is daarom een kleur die bovenal vrolijkheid uitstraalt. Bovendien heeft geel een positieve invloed op je gemoedstoestand. We kunnen ons echter wel voorstellen dat geel niet de eerste kleur is waar je aan denkt, maar je kunt er echt allerlei kanten mee uit. Nog niet helemaal overtuigd? In dit artikel delen we inspiratie en tips voor geel in je interieur. Kijk mee!

1. Geel in je interieur: een gele muur

Wil je het graag groots aanpakken? Ga dan voor een gele muur in de woonkamer, dit valt lekker op! Zeker als de muur momenteel wit is, zorgt dit voor een wereld van verschil. Afhankelijk van het type geel creëer je een bepaalde sfeer in de woonkamer. Zo heeft felgeel een optimistische, energieke en vrolijke uitstraling. Als je liever voor een warme, tijdloze kleur gaat, dan is okergeel wellicht meer jouw ding. Je kunt de woonkamer verven of laten verven, maar behangen is natuurlijk ook een optie. Vind je een volledig gele muur toch iets te veel van het goede? Dan kan je ook kiezen voor een muursticker, bijvoorbeeld  in de vorm van mooie bloemen. 

2. Gele meubels in je interieur

Een tweede mogelijkheid is om gele meubels in je interieur te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een gele bank, daarmee haal je meteen een prachtige eyecatcher in huis! Ook hier heb je keuze uit verschillende tinten, van felgeel tot okergeel, zoals je op onderstaande voorbeelden kunt zien. Het is maar net wat jij het mooiste vindt! Ook gele stoelen of een gele poef zien er heel mooi uit. Je kunt natuurlijk ook voor een combinatie gaan en voor meerdere gele meubels kiezen. Hierbij kan je ervoor kiezen om allemaal dezelfde tinten geel in huis te halen, of om hier net mee te spelen en af te wisselen. 

Rufus 3-zitsbank, mosterdgeel € 599,-
Oslo 3-zitsbank, eigeel met eiken poten € 629,-
Custom MADE Tubby 2-zitsbank, saffraangeel fluweel met houten poten € 399,-

3. Gele woonaccessoires

Vind je een gele muur en gele meubels in huis too much? Dat hoeft geen probleem te zijn. Je kunt ook geel in je interieur brengen door middel van gele accessoires. Denk aan gele kussens, een geel plaid, een gele vaas, een geel vloerkleed, gele gordijnen of een gele vloerlamp. Op die manier breng je toch geel in huis zonder dat deze kleur overheerst. Kijk maar naar onderstaande voorbeelden!

Albert staande lamp, zachtgrijs en mosterdgeel € 99,-
2 x Julius grote kussens, 59 x 59 cm, antiekgoud fluweel € 55,-
Tazim groot viscose vloerkleed 160 x 230cm, roze en geel € 279

4. Geel combineren met andere kleuren

Een nadeel aan geel is dat het wat moeilijker is te combineren met andere kleuren. Geel is namelijk een dominante kleur die tevens beïnvloed kan worden door andere kleuren. Toch zijn er ook mooie kleurencombinaties met geel mogelijk. Zo is een woonkamer interieur met geel en grijze accenten prachtig. Maar ook wit, bruin en oranje zijn mooi te combineren met geel. Gele woonaccessoires op een donkere achtergrond zijn trouwens ontzettend hip!

Je leest het: met geel in je interieur zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Of je nu voor een gele muur, een gele bank of een geel vloerkleed kiest: met geel haal je de stralende zon in huis, iedere dag van het jaar. Wij worden er alvast helemaal vrolijk van! Jij ook?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
waar moet je op letten bij het kopen van tuinmeubelen Previous post Waar moet je op letten bij de aankoop van tuinmeubelen?
Next post Tips en inspiratie voor een aanbouw aan huis