Read Time:2 Minute, 29 Second

Heb je pas een nieuw huis gekocht en wil je dit nu in mooie nieuwe kleuren verven? Of wil je wellicht graag je woonkamer renoveren? Dan staat een nieuwe kleur natuurlijk ook wel zo mooi. Natuurlijk is het wel zo dat het verven van een woonkamer veel tijd kost. Heb je weinig tijd of ben je fysiek niet in staat zelf de woonkamer te verven, dan is het nog altijd een optie om een professionele schilder het werk te laten doen. Dit kan echter flink wat geld kosten, dus ook hier zijn nadelen aan verbonden. Natuurlijk hebben ook beide keuzes voordelen en het is afhankelijk van je eigen situatie waar je voor gaat kiezen. In dit artikel gaan we verder in op de voor- en nadelen van het zelf verven van je woonkamer of het uitbesteden.

Voor- en nadelen van de woonkamer zelf verven

Als je een beperkt budget hebt, dan zijn er veel voordelen als je ervoor kiest om zelf je woonkamer te verven. Zo ben je natuurlijk ten eerste een stuk minder geld kwijt, want je betaald alleen maar voor de verf die je gebruikt voor de muren en eventueel het plafond. Daarnaast is er ook niemand die je in huis hoeft te laten, zodat je volkomen privacy geniet. Heb je geen haast met de werkzaamheden, dan kun je ook gewoon lekker in je vrije tijd en op je gemak je kamer verven. Hier komen echter ook de nadelen kijken. Vaak kost het namelijk veel tijd om een hele kamer te verven en als je voltijds werkt, dan heb je vaak alleen het weekend om deze klus te klaren. Als je een gezin en kinderen hebt, dan ben je deze tijd kwijt. Ook zal het al je organisatorische talenten vergen, om ervoor te zorgen dat je kinderen niet in huis zijn wanneer je zit te verven, of in ieder geval niet de woonkamer in kunnen komen. Als je voor het eerst in je leven verft, dan zal het eindresultaat er waarschijnlijk ook minder mooi uitzien, dan wanneer het door een professional gedaan zou worden. Deze optie is dus voornamelijk geschikt voor mensen met een klein budget en met voldoende tijd.

De woonkamer verven uitbesteden

Als je een vakkundige en goede schilder inhuurt om je woonkamer te verven, dan kun je er alvast van verzekerd zijn dat het werk ook goed gebeurt. Daarnaast kan een schilder het werk veel sneller af hebben dan wanneer je het zelf doet. Zo kan de gehele woonkamer bijvoorbeeld al geverfd zijn wanneer je thuis komt van je werk. Aan de andere kant kost een schilder natuurlijk ook meer geld. Zo betaal je niet alleen voor verf en andere benodigdheden, maar ook voor het uurloon van de schilder en eventuele voorrijkosten. Dit kan al gauw flink oplopen. Als je budget het toelaat en je zelf weinig tijd en/of weinig zin hebt om zelf aan dit project te werken, dan is het uitbesteden van het project aan een schilder de beste keuze.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Badkamertrends 2014
Next post Moderne woonkamer inrichting