Read Time:3 Minute, 22 Second

Woon jij in een studio en ben je op zoek naar tips om je interieur maximaal te benutten? Studio’s zijn vaak niet de grootste ruimtes om in te wonen. Meestal worden meerdere functies ook nog met elkaar gecombineerd, zoals eten en werken aan één tafel. Of slapen in dezelfde ruimte als waar je overdag tijd doorbrengt. Daarom is het belangrijk dat een studio op een slimme manier wordt ingericht. Een studio inrichten, hoe pak je dat aan? Wij helpen je graag een handje op weg met deze handige tips!

1. Studio inrichten: de basis

We beginnen met de basis van het interieur. Wanneer de basis in een studio te donker is, dan is dit al direct een slechte start. Als de muren, deuren en vloer donker zijn, dan lijkt de ruimte nog kleiner dan ze al is. Om de ruimte zo groot mogelijk te laten lijken, is het belangrijk om een lichte en neutrale basis te creëren. Denk aan een wit plafond, lichtkleurige muren, lichtkleurige deuren en een lichte vloer. Op die manier komt er niets op je af en zal de ruimte zo groot mogelijk ogen. 

2. Inrichten studio: meubelen

Meubelen kunnen al snel te groot of te robuust ogen voor een kleine studio. Daarom is het belangrijk om je studio slim in te richten met elegante, slanke en lichte meubelen. Transparante meubelen zijn ook een goed idee, bijvoorbeeld een glazen eettafel of glazen  salontafel. Daarnaast is het van belang dat de meubelen efficiënt zijn. Denk aan een inklapbare tafel of een zitbank die je kunt omtoveren tot slaapbank. Je gebruikt ook beter één grote kast voor al je spullen. En de kledingkast? Die vervang je best door een kledingrek. Een kledingrek neemt minder ruimte in beslag en het ziet er nog leuk uit ook!

3. Opbergruimte in een studio

We hebben allemaal opbergruimte nodig in onze woning, maar in een studio kan dat best een probleem vormen. Je moet slim omgaan met de beperkte ruimte die je hebt. Heb je veel spullen die je moet opbergen? Kies dan voor een bed waar je nog veel onder kunt opbergen. Een hoge kast die tot aan het plafond komt is ook erg handig. In de bovenste lades leg je dan de spullen die je nauwelijks of niet nodig hebt. In de onderste lades de spullen die je dagelijks of vaak gebruikt. 

Ook bakken en boxen kunnen ontzettend handig zijn, zeker als je deze op elkaar kunt stapelen. Aangezien de bakken en boxen open en bloot in je studio staan, kies je best voor een neutrale kleur en een mooi materiaal. Anders komt het al snel over alsof je midden in een verhuizing zit. Allesbehalve gezellig dus!

4. Verlichting in een studio

Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer in een ruimte. Bij het inrichten van een studio is dat dus zeker iets om rekening mee te houden. Meestal zijn de keuken en woonkamer met elkaar verbonden, maar dat wilt niet zeggen dat je maar één grote lamp moet voorzien. ‘s Avonds wil je liever geen televisie kijken met het felle licht van in de keuken. Zorg daarom voor verschillende lichtpunten die je zelf aan en uit kunt doen. Eén grote lamp voor beide ruimtes geeft geen knus gevoel. 

5. Een open gevoel

Tenslotte is openheid belangrijk in een kleine ruimte. Hoe meer grote meubels, hokjes en scheidingen in een studio worden geplaatst, des te hokkerig het wordt. Laat die scheidingswand dus voor wat het is en hang liever een luchtig gordijn op. Ook open kasten geven de ruimte een groter gevoel. Om te voorkomen dat de open kast er rommelig uitziet, kan je mooie mandjes voorzien waarin je de spullen opbergt. Dat ziet er meteen een stuk netter uit. In dit artikel vind je 5 tips voor het inrichten van een open kast!

Zo, dit zijn vijf tips voor het inrichten van een studio. De inrichting studio vraagt wellicht een beetje creativiteit, maar dan heb je ook wat: een leuke, gezellige plek waar je je helemaal thuis voelt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
trampoline kopen Previous post Spring je vrijheid tegemoet met een nieuwe trampoline
eettafel kiezen Next post Hoe kies je de juiste eettafel?