Read Time:3 Minute, 23 Second

In veel huishoudens is de eettafel het centrale punt in huis. Waar vroeger de bank dit was, wordt de eethoek tegenwoordig al lang niet meer alleen gebruikt om te eten. Het is een verzamelpunt, waar gewerkt wordt, spelletjes worden gespeeld en waar je je gasten kunt ontvangen. Vaak geeft een samenkomen aan een eettafel een betere sfeer dan wanneer je met zijn allen onderuit gezakt in de bank neerploft. Aangezien een eettafel een groot object is, bepaalt deze voor een groot deel de uitstraling van een ruimte.  Er zijn tal van mogelijkheden en zaken waar je rekening mee moet houden. Wil je bijvoorbeeld een kleinere ruimte optimaal benutten, dan kies je  wellicht voor uitschuifbare eettafels, zodat je wanneer het nodig is meer mensen aan jouw tafel kunt plaatsen. Het is dan ook verstandig om goed na te denken voor je een eettafel aanschaft, hier wat tips waar je aan moet denken.

Hoe groot moet de tafel zijn?

Uiteraard zijn de afmetingen erg belangrijk. Als een tafel te groot is verpest hij de ruimte, maar aan een kleine kun je weer niet met veel mensen zitten. Dit zijn ook gelijk de twee eerste dingen waar je op moet letten bij het kopen van een eettafel: hoeveel ruimte is er beschikbaar en met hoeveel mensen wil ik eraan zitten? Aangezien je weet hoe groot de ruimte is waar de tafel in komt te staan, is de keuze van de afmeting goed om mee te beginnen. Houdt er in ieder geval rekening mee dat om de tafel een ruimte moet zijn van 65 cm, zodat de stoelen naar achter geschoven kunnen worden. Wil je ook nog eens vrij om de tafel kunnen lopen? Doe er dan nog eens 60cm bij.

Het aantal personen waarmee je aan tafel zit

Het spreekt voor zich dat je met een gezin van vier niet kiest voor een klein vierkant tafeltje.Ook als je regelmatig vrienden of familie over de vloer hebt voor een etentje, is het verstandig om een grotere tafel te kiezen. Heb je vaker een romantische avond met alleen je wederhelft? Een compacte eettafel is dan perfect voor een knus diner. Hoeveel mensen er ook bij jou aan tafel schuiven, zorg dat ze voldoende ruimte hebben door 70 centimeter per persoon te rekenen. Een goede oplossing voor een wat kleinere ruimte kunnen uitschuifbare eettafels zijn. 

Glazen eettafel

Gaat jouw voorkeur uit naar een houten eettafel, of zie je toch liever een glazen eettafel of metalen exemplaar in je eetkamer? En hoe onderhoud je een tafel van een bepaald materiaal het beste? Elk materiaaltype heeft zo zijn voor- en nadelen. Zo is een glazen tafel makkelijk schoon te houden en valt veel minder op in een ruimte. Is de ruimte waar de tafel komt te staan relatief klein, dan is een tafel van glas misschien wel de juiste oplossing. Nadeel is dat je op glas veel ziet zoals vlekken en vingerafdrukken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van glazen eettafels? Bekijk dan eens de mogelijkheden van Furnea.nl, hier vind je bijzonder mooie glazen eettafels in verschillende vormen, maten en kleuren. 

Andere soorten tafels

Vaak wordt gekozen voor een houten tafel, omdat dit zorgt voor een warme sfeer en de tafel dan een natuurlijke look heeft. Elke houtsoort moet echter anders worden onderhouden, dus zorg dat je je hier goed over laat informeren voor je een houten tafel aanschaft. Naast tafels van hout heb je er van metaal, kunststof en MDF. Elke materiaal heeft zijn eigen voor-en nadelen, doe dus wat research voor je geld uit gaat geven.

Kies de juiste tafel

Je kunt dus concluderen dat elke ruimte een andere behoefte heeft qua tafel die erbij past. Bedenk wat je wil, geef in het verkoopgesprek aan in wat voor ruimte de tafel komt te staan en let goed op waar de tafel voor gebruikt kan worden. Als je dit allemaal in het achterhoofd houdt, dan zul je zien dat de juiste eettafel een ware verrijking is van de ruimte waar hij in staat.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Een studio inrichten Previous post Een studio inrichten: 5 handige tips
tuinhuis kopen blokhut kopen Next post Tuinhuis of een blokhut kopen? Hier moet je rekening mee houden bij de aanschaf van een tuinhuis of blokhut