Read Time:2 Minute, 36 Second

Verhuizen is voor iedereen anders, de één kijkt er niet op of om van terwijl de ander het al benauwd krijgt bij het idee. Gemiddeld verhuist een mens zo´n 7 keer in zijn leven, niet heel weinig en het kan ook best wel stressvol zijn. Om zo veel mogelijk stress de kop in te drukken, is het belangrijk om alles goed te regelen. Je kunt het beste een lijstje maken en van te voren over zaken nadenken zodat alles, als het eenmaal zo ver is, vlekkeloos verkoopt. Bij deze een aantal tips voor een minder stressvolle verhuizing!

Zorg voor een planningHet is prettig om goed overzicht te hebben van wat er allemaal gaat gebeuren bij de verhuizing. Kies een datum waarop je over gaat en plan rondom die dag alle activiteiten die moeten gebeuren voordat je ook echt in je nieuwe huis kunt wonen. Door dit schema vooraf te maken, realiseer je je vaak tijdens het schrijven al dat er ontzettend veel zaken zijn waar je niet direct aan gedacht had. Door een planning kun je alles nog een plekje geven in je tijdlijn en tackel je onverwachte gebeurtenissen.

Maak een to-do-listVerhuizen is niet alleen wat spullen van de ene naar de andere plek verplaatsen, er zijn veel meer zaken die moeten gebeuren. Zo moet je huidige huur opgezegd worden en moet er bij veel verschillende bedrijven (denk aan elektra en abonnementen) een adreswijziging doorgegeven worden. Hou in een lijst bij wanneer je welke wijziging hebt doorgegeven, zo kun je goed bijhouden welk bedrijf je nieuwe adres al verwerkt heeft en welke nog niet.

Pak goed in

Onvermijdelijk bij een verhuizing is het inpakken van spullen. Idealiter gezien begin je hier niet op het laatste moment mee, maar pak je eerder al spullen in die je later pas weer nodig hebt. Zo kun je je zomer outfits prima al inpakken als je in de winter verhuist en ruimtes als de zolder of de kelder kunnen vrijwel altijd ook vroeg ingepakt worden.

Denk om je waardevolle spullen 
Als het financieel mogelijk is, dan is het inhuren van een bedrijf voor de verhuizing ideaal. Ze verhuizen al je spullen en je hoeft zelf niet je zware meubels te tippen. Mocht je dit doen dan is het aan te raden om je meest waardevolle of breekbare spullen wel zelfs te verhuizen in je eigen auto. Zo weet je zeker dat ze niet per ongeluk kapot gaan in de verhuiswagen en kun je het goed zelf in de gaten houden.

Huur een opslagruimte
Helaas horen bij elke verhuizing wel dubbele woonlasten, hopelijk voor een zo kort mogelijk periode. Het kan zijn dat je nieuwe huis nog verbouwd wordt en dat je daardoor je spullen nog niet over kunt brengen. In plaats van je oude huis onnodig lang aan te houden kun je ook een opslagruimte huren via bijvoorbeeld Easybox. Ze hebben vestigingen door het hele land van Amersfoort tot aan Zwijndrecht. Nadeel hiervan is dat je wel twee keer met spullen aan het slepen bent, echter scheelt het dus geld én staan je spullen veilig tot ze naar je nieuwe huis kunnen.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Screens, voor zonwering en meer
Next post Het belang van ventilatie in huis