Read Time:2 Minute, 20 Second

Of je nu een baan in loondienst hebt of zzp’er bent; het is erg fijn om een kantoor aan huis te hebben. Je kunt later opstaan en hebt geen last van al die eindeloze files of het overvolle openbaar vervoer. Heerlijk!

Hoe richt je een kantoor aan huis het beste in? Met deze tips en ideeën creëer jij een comfortabele, efficiënte en aangename werkplek.

Kies de beste plek voor een kantoor aan huis

Heb je een ruimte in huis over, dan kun je daar een kantoor van maken. Heb je een ruime tuin, dan zou je daar een tuinkantoor in kunnen laten bouwen. Wat je ook doet, bedenk van te voren goed welke ruimte het meeste geschikt is en welke ruimte makkelijk bereikbaar is.

Knap de kantoorruimte op

Heb je de ruimte bepaald, dan kun je gaan kijken wat er opgeknapt moet worden en wat nog in orde is. Misschien vragen de muren om een nieuw behangetje, of is het mooi om de wanden strak te laten stuken. En hoe staat het gesteld met de vloer en het plafond? Was de ruimte bijvoorbeeld eerst een kinderkamer, dan is het verstandig om alles aan te pakken, zodat je kunt werken in een echt kantoor, en niet in een halve kinderkamer. Het is misschien een kleine investering, maar daarna heb je wel jarenlang plezier van een opgeknapte kamer. Daarnaast oogt het netter, is het aangenamer vertoeven en als je een koophuis hebt en het huis wil verkopen heeft iedere goed onderhouden ruimte een streepje voor.

Aangename verlichting

Het is zeer belangrijk om goed licht te hebben in de kantoorruimte. Slechte verlichting bezorgt je hoofdpijn en gaat ten koste van je productiviteit. Zowel de werkverlichting als de sfeerverlichting mogen niet ontbreken. Voor beeldschermwerk is het fijn om te kiezen voor indirecte verlichting, aangevuld met werkplekverlichting. De spiegelingshinder in beeldschermen is hierbij namelijk minimaal. Ga voor het taakgebied, dat gedeelte waar je daadwerkelijk aan je bureau zit te werken, uit van een minimum lichtsterkte van 500 lux. De eisen voor de directe- en achtergrond omgeving zijn met een minimum van 300 lux en 165 lux minder hoog.

Ergonomisch kantoormeubilair

Het belangrijkste onderdeel van het kantoor aan huis zijn de kantoormeubels. Bezuinig daar niet op. Als je niet goed kunt zitten gaat dat ten koste van je werk, gezondheid en productiviteit. Kies dus voor een bureau dat je helemaal op jouw hoogte kunt afstellen, en een ergonomische bureaustoel die je goed kunt instellen. Zo voorkom je de nodige fysieke klachten.

Decoratieve accessoires

Natuurlijk kan ook een kantoor wel wat gezelligheid gebruiken. Zonder accessoires wordt het namelijk een kale bedoening. Zorg er wel voor dat de aankleding van je kantoor aansluit op op je huisstijl en beroep. Laat vakantiesouvenirs, kinderspeelgoed en andere huiselijke rommel achterwege, en ruim altijd goed op.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
oosterse tuin Previous post De tuin inrichten in Oosterse sferen
Next post Een wandklok voor elke woonstijl