Read Time:4 Minute, 1 Second

Wie ooit voorspeld heeft dat de industriële stijl slechts een hype of een mode ging zijn, krijgt nog maar eens ongelijk. Het is al jaren dat industriële meubelen onze woningen sieren, en het zal de eerstvolgende jaren niet anders zijn. Wij vermoeden waarom deze stijl het zo goed doet. Binnen de industriële stijl zijn zoveel sub-stijlen te vinden, dat iedereen er wel op een of andere manier door gecharmeerd raakt. Of je nu je volledige woning industrieel wilt inrichten, of je wilt het houden bij enkele industriële vitrinekasten, dit type van meubelen blijft je raken. Wij zochten voor jou een aantal prachtige exemplaren uit met een uitstraling die soms ver uit elkaar ligt. Maar elk op zich zijn het prachtige stukken voor in je woonkamer.

Trouw aan het oude principe

Wanneer noem je vitrinekasten industrieel? Industriële vitrinekasten houden zich aan het principe van de vroegere industriële meubelen. In industriële werkplaatsen moesten deze meubelen oersterk zijn. Dit zijn ze nu nog altijd. Vroeger werden ze gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout, metaal en glas. In deze materialen zijn de huidige industriële vitrinekasten voor in de woonkamer nog altijd gemaakt. Ze zagen er vroeger niet elegant uit, maar moesten gewoon functioneel zijn. Ook de huidige ontwerpen houden zich aan dit ruwe uiterlijk. Deze oude principes worden overgenomen door huidige designers. Ze steken de kasten in een nieuw jasje, zodat ze perfect voldoen aan onze hedendaagse normen.

Onze top 6: van verfijnd naar stoer

Je kunt niet zomaar alle vitrinekasten industrieel noemen. Maar zodra ze een zekere stoerheid uitstralen, zit je goed. Daarnaast moet een industriële vitrinekast vervaardigd zijn uit metaal, hout en glas. Kunststof is ‘not done’ bij industriële vitrinekasten. In onze top 6 zetten we een paar voorbeelden op een rijtje, van een fijner design tot de ruwe varianten.

1. De Aveiro vitrinekast grijs en glas

Industriele vitrinekasten voor in de woonkamer
Aveiro vitrinekast klik hier voor meer info

Door zijn mooie grijze kleur kan deze kast gegarandeerd tot de industriële vitrinekasten gerekend worden. Ze is vervaardigd uit hout en gehard glas. Ze gaat perfect bij een betonlook vloer of muur. De naturel eiken poten met schuine vormgeving geven een lichte retro toets aan de kast.

2. De Quin vitrinekast blauw

Quin vitrinekast klik hier voor meer info

Ook deze vitrinekast straalt enerzijds soberheid uit, maar kan gerust wel stoer genoemd worden. Het glas komt tot de helft van de kastdeuren. Zo kun je onderaan spullen aan het oog onttrekken. De kleur blauw past uitstekend in een industrieel pand en brengt wat kleur daar waar je het wenst.

3. James vitrinekast hout zwart

Deze vitrinekast heeft een strakke vormgeving, maar door zijn opbouw zit er heel wat variatie in de kast. Ze heeft zeer praktische opbergvakken en schuifdeuren. Het zwarte hout gaat perfect bij bijvoorbeeld zwarte metalen raamkozijnen. Het naturel hout geeft aan de kast een warme uitstraling.

4. The Hoxton vitrinekast van Rivièra Maison

In vergelijking met de bovenstaande kasten, vertoont deze kast veel meer metaal. Dit is ideaal voor als je in je interieur veel metaal hebt verwerkt. Denk bijvoorbeeld aan een metalen trap, een eettafel met metalen onderstel of metalen ramen. Hout in zijn natuurlijke vorm en metaal zijn een prachtige combinatie voor industriële vitrinekasten, en dat merk je ook bij deze mooie vitrinekast.

5. De Steel Storage Vitrinekast van BePureHome

Deze kast van BePureHome gaat nog een stap verder. Deze vitrinekast is enkel uit metaal en glas gemaakt. Het is net of ze rechtstreeks uit een oude werkplaats komt. Ze is oerdegelijk en praktisch tegelijkertijd. Bovenaan kun je je mooie servies of vakantieherinneringen uitstallen. Onderaan heeft de kast een klepdeur waarachter je spullen netjes kunt opbergen. Ze staat uitstekend tegen bijvoorbeeld een kale bakstenen muur. Dankzij de poten met wielen kun je ze makkelijk verplaatsen.

6. De Foxtrot vitrinekast van Livingstone Design

De mooie warme uitstraling van deze vitrinekast springt onmiddellijk in het oog. Het ontwerp is vrij basic: een kast met twee deuren en legplanken. Maar door de bijzondere handgrepen en de stoere klinknagels krijgt deze kast een zeer stoere look. Ze gaat uitstekend bij zware meubelen zoals een grote bruine leren zitbank en een boomstamtafel. Leg er een vintage doorleefd vloertapijt met bruine tinten bij, en je krijgt een warme uitstraling in je kamer.

Industriële vitrinekasten zijn een echte aanwinst voor je woning

Meestal worden industriële vitrinekasten voor in de woonkamer gekozen. Maar dit type van kasten kun je bijna in elke kamer kwijt. Denk bijvoorbeeld aan je kantoorruimte, je slaapkamer of badkamer, je hobbyruimte of de kinderkamer. Het zijn kasten die niet te groot of te zwaar zijn en je kunt er een verloren hoek mee opvullen. Bij grote woningen, zoals industriële panden, kun je er meerdere met elkaar combineren en zo een hele wand vol kasten opbouwen. Deze kasten zijn perfect geschikt om je woning een eigen karakter te geven.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
vitra bank Previous post Comfortabele Scandinavische banken met een duurzaam design
goedkopen duo rolgordijnen Next post Voor- en nadelen van duo rolgordijnen