Read Time:3 Minute, 3 Second

Een interieur met een industriële look is tegenwoordig helemaal trendy. Dit interieur is afgeleid van de oude fabrieksgebouwen uit de 19e en begin 20e eeuw. Het gebruik van ruwe materialen staat centraal. Ruwe bouwmaterialen hoeven niet achter een strak afgewerkte wand worden weggewerkt, maar mogen getoond worden. Dit resulteert in bakstenen muren, ruwe cementmuren, leidingen en afvoerbuizen die langs de muren lopen en het gebruik van robuust hout en metaal in meubels. Betreffende de kleuren wordt er gebruikt gemaakt van sobere kleuren, zoals zwart, wit, grijs en bruin. Een leuke aanvulling voor een industriële look is het gebruik van betongaas. 

Wat is betongaas?

Betongaas is een rooster van draadstaal. Andere benamingen voor betongaas zijn draadmat of bewapeningsstaal. Betongaas wordt aangebracht in de fundering, waarna de fundering wordt volgestort met beton. Betongaas geeft hiermee stijfheid aan het beton, waardoor het beton nog sterker wordt en niet alleen bestand is tegen draagkracht, maar ook tegen trekkrachten. Maar niet alleen als wapening wordt betongaas tegenwoordig veel gebruikt. Het is ook steeds meer te zien als schutting. Het voordeel van een schutting van betongaas is dat er gemakkelijk groen tegen aan kan groeien. Zo heb je toch een stevige schutting die er heel natuurlijk uitziet. Maar ook bewapeningsstaal in je interieur is momenteel een trend. Vooral omdat het de ruimte een industriële look geeft en betongaas in je huis gemakkelijk aan te brengen is. 

Waarom betongaas in je interieur?

Uiteraard is het de ruwe en robuuste uitstraling van betongaas dat van grote invloed kan zijn op de rest van het interieur. Vooral in een industrieel interieur past betongaas naadloos. Maar ook als je een heel andere interieurstijl hebt, is het nog steeds heel goed mogelijk om betongaas in je interieur te gebruiken. Het zal je interieur karakter geven. Daarnaast is het stevig materiaal. Als je iets maakt van bewapeningsstaal, dan hoef je niet bang te zijn dat het snel stuk zal gaan. Hoewel bewapeninsstaal zeer stevig is, is het zeker met de juiste gereedschappen mogelijk om het te buigen. Hierdoor kun je vrijwel alle ontwerpen en creaties maken die je maar wenst. 

Waar kan je bewapeningsstaal in je interieur voor gebruiken?

Betongaas kan voor vele dingen in het interieur gebruikt worden. Het is een kwestie van je fantasie de vrije loop laten, waarna de meest originele creaties ontstaan. 

Roomdividers
Heb je een open ruimte die je in verschillende ruimtes wilt verdelen? Bewapeningsstaal is een uitstekende roomdivider. Door kale draadmatten als roomdivider te gebruiker zul je het industriële karakter van het materiaal blijven behouden. Je kunt de matten aan de vloer of plafond monteren, maar je kunt het ook creatief aanpakken. Plaats betongaas in een grote langwerpige bloembak en laat er planten tegenaan groeien. Je hebt nu een hele andere vorm van een roomdivder. 

betongaas in je huis

Memobord
Hang een stuk betongaas op aan de de muur en je hebt op zeer simpele wijze je eigen memobord gecreëerd. Hieraan kun je papieren, foto’s en andere dingen kwijt door ze met een wasknijper aan het draadstaal te klemmen. 

Kapstok
Hang bewapeningsstaal in de gang neer en monteer er haakjes aan. Je hebt nu je eigen kapstok gecreëerd. Daarnaast kunnen vakken waar geen haakjes aanzitten gemakkelijk gebruikt worden om een sjaal over te hangen of je monteert er mandjes aan. 

Kast
Gebruik twee stukken betongaas die evenwijdig tegenover elkaar staan en monteer in het midden planken. De kast van betonstaal zal zichzelf staande houden. Misschien dat je wel stukken draadstaal moet wegknippen om grotere kastopeningen te krijgen. 

Wasmand
Ben je al wat handiger met betongaas? Buig het in de vorm van een mand. Bekleed de binnenzijde met stof of een waszak en je hebt je eigen zeer originele wasmand.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
aluminium hoek loungesets Previous post Mooie aluminium hoek loungesets voor in de tuin
Mozaïek tegels Next post Mozaïek tegels: de verschillende opties en ideeën