Read Time:1 Minute, 50 Second

Heb je een varen als kamerplant of ben je van plan om er eentje te kopen? Een varen zuivert de lucht in je woning en het decoratieve blad staat ontzettend gezellig. Je vindt zeker een plant die perfect bij jou past, want er zijn veel verschillende soorten varens. 

Herkomst en verschillende soorten varens
De varen is een zeer oude plantensoort. Er bestaan maar liefst 40.000 soorten varens en ze komen overal ter wereld voor. Of het nu een tropisch regenwoud is of een bos in een gematigd klimaat. Dat maakt niet uit. Als het maar kan groeien in een vochtige omgeving. Het is wel zo dat de meeste varens het beste in een tropisch of subtropisch klimaat gedijen. Van oorsprong is het een waterplant, later werd het een landplant. Er zijn veel varianten met verschillende kleuren en vormen. 

Verzorging van de varen
Varens vinden een hoge luchtvochtigheidsgraad heerlijk. Je hoeft de planten bijna niet te verzorgen. Geef de potaarde veel vocht, maar bewater het hart van de plant bij voorkeur niet. Om er zeker van te zijn dat de plant gezond blijft, kun je hem wekelijks met voeding verwennen. Zorg voor een temperatuur van minimaal 15 graden Celcius. Verwijder dode delen van de varen. 

verschillende soorten varens

Beste plek voor een varen als kamerplant
Een varen is dus makkelijk in het onderhoud. Maar wat is nu de beste plek voor een varen als kamerplant? Zorg er in ieder geval voor dat de plant direct daglicht heeft. Heel donkere ruimtes zijn daarom minder geschikt voor de varen. Zet de plant niet in de directe zon. Het is ideaal om de pot op het noorden te plaatsen. 

Andere leuke weetjes
Wist je dat een varen ook heel geschikt is om in de badkamer te zetten? Of in de keuken? De plant gedijt goed in dit soort vochtige ruimtes. Zorg wel voor voldoende daglicht. Een varen doet het minder goed in inpandige badkamers zonder raam. Heb je last van een droge huid of hoofdpijn? Dan kan je baat hebben bij een varen. De plant zuivert namelijk de lucht in de ruimte waarin hij staat. Ander leuk weetje: vroeger geloofde men dat je harder ging werken als je varenzaadjes bij je droeg.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Reinigen van de dakpannen bij jou thuis
mooi tweepersoonsbed met lades Next post Mooie tweepersoonsbedden met opbergruimte, dat is pas makkelijk!