Read Time:2 Minute, 24 Second

Een groen huis is een fijn en gezellig huis. Al helemaal als je weet dat je kamerplanten het ook naar hun zin hebben. Daarom zijn we bij Nieuwewonen steeds op zoek naar de beste tips om je kamerplanten te verzorgen. In deze blogpost zetten we een prachtige plant in de kijker, namelijk de Aloë Vera. Ook geven we tips over hoe je een Aloë Vera het beste kan verzorgen. Zo kan jij heel lang genieten van deze mooie kamerplant!

Zo verzorg je een Aloë Vera

Wat is de beste standplaats?

Kan een Aloë Vera in de zon? Jazeker. Sterker nog: deze plant houdt van de zon! Wanneer jouw plant niet genoeg zonlicht krijgt, zullen zijn stengels gaan hangen. Gelukkig kan je dit voorkomen door jouw plant op een zonnige plek in huis te zetten. Het liefst op een plek waar hij vier à vijf uur per dag zonlicht krijgt. Een plek op de vensterbank is dus ideaal!

Hoeveel water heeft een Aloë Vera nodig?

Deze plant heeft niet veel water nodig. Het beste is om de grond tussen de beurten door volledig te laten uitdrogen. In de winter heb je weinig omkijken naar deze plant. Pas in de lente heeft hij weer water nodig. Een Aloë Vera is dus ideaal voor mensen die graag een kamerplant in huis hebben maar er weinig onderhoud aan willen.

Aloë Vera verzorgen

Je geeft de plant het beste water door de plastic binnenpot uit de sierpot te halen en even in de gootsteen te zetten. Geef de plant water totdat het overtollige water aan de onderkant uit de drainage gaten loopt. Laat de plant een aantal minuten in de gootsteen staan en herhaal dit proces nog een keer. Zo kunnen de wortels voldoende water absorberen.

Welke potgrond gebruiken?

Je kunt gewone potgrond gebruiken, maar er is ook potgrond te koop die speciaal gemaakt is voor vetplanten en cactussen. Hier zitten andere voedingsstoffen in waar de plant blij van zal worden. Eigenlijk heeft een Aloë Vera geen plantenvoeding nodig. Mocht je dit toch willen geven, doe je dit het beste in het begin van het groeiseizoen. Je geeft beter nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid die op de verpakking van de plantenvoeding staat.

Hoe Aloë Vera stekken?

Misschien heb je geluk dat er na een tijdje pups te vinden zijn naast jouw moederplant. Je kunt deze pups makkelijk stekken. Haal de plantjes voorzichtig los als ze ongeveer vijf tot zeven centimeter groot zijn, en plaats ze in een potje. Als je ze goed verzorgt, groeien ze uit tot sterke kamerplanten!

Zo kan je het beste een Aloë Vera verzorgen

Shoppen: 5x mooie Aloë Vera planten die je in huis wilt hebben

Aloe Vera Kamerplant
Klik hier voor meer info over deze Aloe Vera Kamerplant
Aloe Vera Kamerplant in beige mand
Aloe Vera Kamerplant in beige mand
3 aloe vera planten in speciale kokospot met hanger
3 aloe vera planten in speciale kokospot met hanger
Aloe Vera Kamerplant in bruine sierzak
Alles over deze aloe vera kamerplant in bruine sierzak vind je hier
2x kamerplant aloë vera in roze pot
2x kamerplant aloë vera in roze pot
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wanddecoratie Previous post Kale muren? Zo maak je jouw woning eigen!
uitvoerder Next post Wat is een uitvoerder?