Read Time:2 Minute, 44 Second

De woonkamer is de centrale plek in huis en verdient dus ook wat extra aandacht bij de inrichting. Niet alleen de meubels, maar ook de kleuren zijn bepalend voor de sfeer in de woonkamer. Van open en licht tot warm en rustgevend, de kleuren hebben een groot effect op de uiteindelijke look. Echter kan het soms lastig zijn om de juiste kleuren te kiezen voor de ruimte. Om je een handje te helpen, delen we in dit artikel vijf mooie kleurencombinaties woonkamer. Kijk mee en laat je inspireren!

1. Kleurencombinaties woonkamer: blauw en oranje

Als we denken aan mooie kleurencombinaties woonkamer, dan mag de combinatie van blauw en oranje zeker niet ontbreken. Wat een knaller is dit! Op onderstaande afbeelding zie je een prachtig voorbeeld. Deze mooie woonkamer kleuren trekken alle aandacht! Als oranje niet jouw favoriete kleur is, kan je deze kleur prima vervangen door okergeel. Ook blauw en okergeel zijn een prachtige combinatie!

Kleurencombinaties woonkamer
Kleurencombinaties woonkamer blauw en oranje

2. Roze en grijs

Hou je van grijs in de woonkamer, maar wil je er graag nog een kleur aan toevoegen? Ga dan voor roze en grijs! Grijs is een rustgevende kleur voor de woonkamer, waar je dus prima een opvallendere kleur bij kunt combineren. Zoals je hieronder kunt zien, is roze en grijs een geweldige combinatie. Roze is een vrolijke kleur en fleurt het rustige grijs heel mooi op!

grijs in de woonkamer
grijs en roze in woonkamer

3. Roze en groen

Nog een kleurencombinatie met roze: roze en groen. Dit zijn de perfecte woonkamer kleuren voor 2021: helemaal trendy! Je kunt deze kleuren terug laten komen aan de hand van meubels en woonaccessoires, maar je kunt ook creatiever aan de slag gaan. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een roze bloempot met daarin een mooie, groene kamerplant. Of zoals op onderstaand voorbeeld: mooie, natuur posters op de muur. Roze en groen is een prachtige combinatie waar je niet snel op uitgekeken raakt!

Paars met goud

4. Paars met goud

Deze kleurencombinatie is een tikkeltje gewaagd, maar ziet er fantastisch uit: paars met goud. Met deze kleuren creëer je meteen een chic interieur! Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een paarse bank in de woonkamer met gouden details in de vorm van een bijzettafeltje, lamp of bloempot. Deze speciale kleurencombinatie maakt je woonkamer echt uniek!

kleurencombinaties in woonkamer
paarse woonkamer

5. Blauw met goud

Is paars niet jouw ding maar blauw wel? Ga dan voor de kleurencombinatie blauw met goud! Ook dit zijn twee kleuren die best wat van elkaar verschillen, maar die een prachtige samenstelling zijn. Kies bijvoorbeeld voor een blauwe bank met een gouden bijzettafeltje, een gouden vaas of een spiegel met een gouden rand. 

In deze blogpost vind je mooie inspiratie voor blauw en goud in het interieur. Ook blauw en roze in het interieur is een populaire keuze. Blauw is een mooie kleur met veel mogelijkheden, je kunt er veel verschillende kanten mee op!

Blauw met goud interieur
speciale kleurencombinaties woonkamer

Zo, dit zijn een aantal mooie kleurencombinaties woonkamer. Je kunt de kleuren terug laten komen in de meubels en woonaccessoires, maar ook zeker op de muren. Door de muren een likje verf te geven of er een leuk behangetje op te hangen, geef je jouw woonkamer meteen een mooie, kleurrijke look. Tegenwoordig is het trouwens ontzettend hip om de muur twee kleuren te geven, ideaal om met de kleurencombinaties aan de slag te gaan. Veel plezier met inrichten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
buitendeur Previous post Tips voor de aanschaf van een buitendeur
apple bee loungesets Next post Tuinmeubeltrends: Apple Bee Tuinmeubelen