Read Time:2 Minute, 48 Second

Meestal is je servies als je voor het eerst op je eigen gaat wonen een samenraapsel van borden, bestek en glazen die overtollig waren binnen je familie. Het is een allegaartje waar niemand van ons op die leeftijd echt over nadenkt. Wordt je wat ouder, dan hecht je wat meer waarde aan een mooi uitziend servies dat bij elkaar past. Borden die duidelijk bij de mokken horen en lepels en vorken die uit dezelfde koffer komen. Ben jij op het punt gekomen dat je behoefte hebt aan een bij elkaar passend servies? Dan kom je erachter dat daar ontzettend veel keuze in is. Hoeveel borden heb je eigenlijk nodig? En waaruit kun je kiezen? Hieronder kijken we met je mee en leggen je uit waar je op moet letten bij de aanschaf van een nieuw servies.

Hoeveel borden heb je nodig?

 ‘Hoeveel borden heb je nodig?’ is de eerste vraag die je jezelf moet stellen om te bepalen welk servies je nodig hebt. Hoeveel borden je nodig hebt is afhankelijk van het aantal mensen waar je gezin uit bestaat. Daarnaast moet je je natuurlijk ook afvragen hoe vaak je vrienden en familie over de vloer hebt die blijven eten. Ben je bijvoorbeeld iemand die graag etentjes geeft bij je thuis? Of eet er regelmatig iemand mee? Dan heb je meer borden nodig voor gasten.

Houd je de afwas goed bij?

Ook een belangrijke factor die je moet laat meewegen bij het bepalen van het juiste servies: was je regelmatig af? Mensen die laks zijn met afwassen, zullen behoefte hebben aan meer borden… Maar je kunt ook bewust niet meer borden kopen om jezelf juist te dwingen om op tijd af te wassen natuurlijk.

Wat zijn je eetgewoontes?

Er zijn er die het prima vinden om hun yoghurt of vla van het bord te lepelen waar ze net de hutspot vanaf hebben gegeten. In zo’n geval heb je bijvoorbeeld geen schaaltjes nodig, maar over het algemeen eten we geen vla van een bord. Kijk dus naar je eetgewoontes en bepaal aan welke onderdelen van een servies je behoefte hebt.

De opbergruimte die je hebt is ook belangrijk bij het bepalen van het juiste servies

Als je een kleine keuken hebt is het niet handig om een heel veel servies te hebben. Gemiddeld kun je voor een eenpersoonshuishouden uitgaan van een 16-delig servies: 4 ontbijtbordjes, 4 dinerborden, 4 schaaltjes, 4 gebaksbordjes. Dit kunnen de meeste mensen wel kwijt in hun keuken. Ga je echter voor een 8-persoons servies, dan zul je daar wel plek voor moeten hebben.

Hoe kies je een goed servies?

Wil je op safe spelen, kies dan voor een wit servies. En check van te voren de ruimte in je keukenkastjes, en koop borden die er qua afmetingen goed in passen. Hetzelfde geldt voor je afwasmachine: koop borden die daar goed in passen, controleer ook of je servies in de afwasmachine mag! Kies voor porselein in plaats van aardewerk. Porselein is namelijk sterker en gaat langer mee, waardoor het veel duurzamer is.

Hoeveel servies je nodig hebt is afhankelijk van het aantal personen in je huishouden en je levensstijl. Maar als vuistregel kun je aanhouden: voor een 1-persoonshuishouden is het handig om 4 van alles te hebben. En met een wit porseleinen servies ben je verzekerd van goede kwaliteit en tijdloze borden. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Op zoek naar een mooie gele design fauteuil?
douchecabine Next post Wat is de beste douchecabine voor in je nieuwe badkamer?