Read Time:2 Minute, 32 Second

Ben je op zoek naar een nieuwe buitendeur? Met een aantal zaken dien je natuurlijk rekening te houden om ervoor te zorgen dat de gewenste deur gedurende lange tijd aan alle verwachtingen en eisen voldoet. Graag bieden we je wat sturing in de juiste richting, op weg naar de perfecte nieuwe buitendeur.

Het juiste materiaal

Bij het uitzoeken van nieuwe voordeuren, achterdeuren, garagedeuren, schuurdeuren, tuindeuren en balkondeuren kies je wat betreft materiaal uit kunststof, hout of aluminium. Een duurzame en veilige buitendeur dient natuurlijk stevig gebouwd zijn.
Moderne voordeuren zijn gemaakt van aluminium, hout of kunststof en worden, afhankelijk van het materiaal, extra versterkt door extra elementen zoals stalen kernen of stalen strips rondom het deurblad. De deurvleugels van houten voordeuren moeten zijn gemaakt van afzonderlijke lamellen. Dit garandeert niet alleen een hoge stabiliteit, maar minimaliseert ook het kromtrekken van het deurblad als gevolg van temperatuurschommelingen en veranderingen in de luchtvochtigheid.

Goede isolatie en veiligheid

Naast persoonlijke smaak let je bij het maken van de keuze voor je nieuwe buitendeuren ook op andere factoren, zoals bijvoorbeeld de isolerende eigenschappen. Een rustige woonomgeving verhoogt nou eenmaal de kwaliteit van leven. Daarom dient de buitendeur zo worden gekozen dat hij geluid van buitenaf op een prettige manier buiten houdt. Als het vaak lawaaiig is rond het huis, bijvoorbeeld op drukke wegen of in de buurt van industriële installaties, is goede geluidsisolatie natuurlijk bijzonder belangrijk. Bovendien dient de buitendeur modern en veilig te zijn. Bij buitendeur.nl kunt je bekijken welk materiaal deur en isolatie-kwaliteit voor jou de beste keuze is.
Buitendeuren zijn ook in te delen in verschillende woonstijlen als klassiek, modern, industrieel, landelijk of juist neutraal en tijdloos, en nog veel meer. Daarnaast zijn buitendeuren in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar: standaard deuren, schuifdeuren en dubbele deuren.

Oog voor detail

Bij het uitkiezen van je nieuwe buitendeur, let je natuurlijk goed op de details. Met name de voordeur is het visitekaartje van je woning en een belangrijk vormgevingselement van de gevel. Details zijn vaak doorslaggevend bij de keuze – zoals kleurontwerp, glaselementen van warmte-isolerend glas en beslag.
De buitendeuren dienen bovendien visueel te passen bij de ramen en de algemene stijl van de woning- dit geldt zowel voor de kleurkeuzes als voor het ontwerp en het materiaal. Kleuren en designelementen zoals roestvrijstalen applicaties of handgrepen met LED-lichtstrips geven de voordeur net dat ietsje meer. Als je van uniform houdt, kun je er ook voor kiezen de voordeur in hetzelfde design als de garagedeur te kiezen.

Milieubewuste keuze

In het kader van de stijgende energiekosten en het toegenomen milieubewustzijn wordt een doeltreffende thermische isolatie ook op de proef gesteld bij het uitzoeken van nieuwe buitendeuren. Het hangt allemaal af van de gebruikte materialen en de procestechnologie die ervoor zorgt dat een deur goed geïsoleerd is. Goed geïsoleerde deuren zijn merkbaar vriendelijker voor de portemonnee, omdat waardevolle verwarmingsenergie in huis blijft. Zelfs door dunne of warmtegeleidende materialen, ontbrekende vullingen en ingebouwde briefsleuven, wordt warmte via een voordeur naar buiten geleid. Hout, bijvoorbeeld, is van nature een goed isolerend materiaal.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
led strips in huis Previous post Voorzie je woning van subtiele verlichting door led-strips te installeren
mooie kleurencombinaties woonkamer Next post 5x mooie kleurcombinaties woonkamer