Read Time:3 Minute, 21 Second

De Scandinavische woonstijl is nog steeds enorm populair. Vaak wordt gekozen voor Scandinavische keukens, een Scandinavische badkamer of een Scandinavische kinderkamer inrichting. Maar ook een Scandinavische slaapkamer is ontzettend mooi. Een Scandinavisch interieur kenmerkt zich door licht, ruimte, duurzame materialen, warmte en rust. En laat dat nu net de vijf basiselementen zijn die perfect zijn voor in de slaapkamer! Wil jij jouw slaapkamer Scandinavisch inrichten, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij helpen je graag een handje met deze vijf tips!

1. Een Scandinavische slaapkamer: wit, wit en nog eens wit

Wit is het nieuwe zwart als het gaat om Scandinavische interieurs, zo ook voor de slaapkamer. In een Scandinavische slaapkamer kan je geen wit genoeg hebben. In allerlei verschillende tinten of gewoon exact hetzelfde wit, die keuze is aan jou! Wit is een neutrale kleur die voor veel rust zorgt en dat is ideaal in de slaapkamer. Vind je alleen wit te kil aanvoelen? Houd de basis dan wit, maar voeg hier en daar warme tinten toe. Kies voor verschillende tinten binnen een kleur om de rust te behouden, maar de slaapkamer wel iets levendiger te maken.

2. Slaapkamer Scandinavisch inrichten: een rommelig opgemaakt bed

Leuk meegenomen: een Scandinavische look is gebaat bij een beetje nonchalance. Zo hoef je je nooit meer te schamen voor een slordig opgemaakt bed. It’s not messy, it’s just Scandinavian! In een Scandinavische slaapkamer is de basis zo rustig dat een slordig opgemaakt bed helemaal niet storend is, maar juist stijlvol en speels. Het bed is het middelpunt van de slaapkamer en moet er uitnodigend uitzien, toch? Let er wel op dat je een dekbedovertrek aanschaft dat deze nonchalance kan hebben. Denk aan een effen dekbedovertrek in een rustige blauw- of grijstint. Gewoon wit kan natuurlijk ook!

Monroe dekbedset van geborsteld katoen, kingsize, middernachtblauw en zenblauw
Solar 100% katoenen dekbedset, tweepersoons, wit en kiezelgrijs
Alexia 100% katoenen dekbedset, kingsize, leiblauw
Ursola 100% katoenen getextureerd dekbedset, kingsize wolkgrijs

3. Warme materialen en texturen

Om te voorkomen dat de slaapkamer kil aanvoelt, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan de materialen en texturen. Denk aan een mooi plaid op bed of macramé op de muur, zoals op onderstaand voorbeeld. Ook gekleurde accessoires doen het goed in een Scandinavische slaapkamer. Deze komen zelfs het mooiste tot hun recht in een witte kamer. Of je nu kiest voor zwart, een pastelkleur of een knalkleur: het kan allemaal!

Je kunt ook perfect functionele voorwerpen als decoratie gebruiken. Kies bijvoorbeeld voor een kledingrek in plaats van een kledingkast. De kleuren en zachte stoffen van je kleding werken prima als woondecoratie en maken je interieur levendig. Hetzelfde effect bereik je met een open boekenkast, een stapel tijdschriften op de vensterbank of een leuke wasmand van een natuurlijk materiaal. 

4. Haal de natuur in huis

Houten nachtkastjes en een schapenvacht op de vloer zijn een goed begin. Maar je kunt de natuur nog meer in huis halen met grote kamerplanten. Planten zorgen voor rust in de slaapkamer en tegelijk fleuren ze de kamer een beetje op. Je kunt ook lijstjes aan de muur hangen met daarin mooie foto’s van bloemen of vogels. Durf gerust losgaan want 2020 wordt het jaar van meer natuur in huis! 

5. Een minimalistische hanglamp

Tenslotte speelt ook de verlichting een belangrijke rol in de Scandinavische slaapkamer. Een mooie, minimalistische hanglamp boven het bed is onmisbaar. Dit kan een grote bamboelamp zijn, een kleiner vintage exemplaar of een los peertje aan een lang snoer. Het belangrijkste is dat de lamp vrij laag boven het bed hangt. Zorg er ook voor dat de lamp niet te fel is. Er zit namelijk geen kap omheen en door het vele wit in de kamer wordt elk lichtstraaltje al genoeg weerkaatst.

Ben je geïnspireerd geraakt? Misschien is het best een klusje om van je overvolle slaapkamer een rustige, Scandinavische slaapkamer te maken. Maar als je denkt aan alle rust en ruimte die je ervoor terugkrijgt, dan is dat het zeker waard!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
zwarte regendouche kopen Previous post Stijlvol en strak; een zwarte regendouche kopen
trampoline kopen Next post Spring je vrijheid tegemoet met een nieuwe trampoline