Read Time:2 Minute, 39 Second

De Scandinavische bevolking kent veel donkere periodes op het jaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze veel licht in hun woninginrichting willen brengen. Witte muren, plafonds en vloeren zijn gewoon een algemeen gegeven in een Scandinavische woning. Daarnaast zijn er in Scandinavië veel bossen, zodat je ook veel naturel hout in de woningen terugvindt. De verlichting is altijd discreet en springt vrijwel nooit in het oog. Je Scandinavische badkamer inrichting begint met deze basisprincipes, maar gaat nog een stukje verder. Wij geven jou hier een aantal tips voor een perfect Scandinavisch badkamer interieur.

Hout en wit is een must

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/613756255446998752/

In een Scandinavisch badkamer interieur kun je niet buiten de combinatie van wit en naturel hout. Denk aan wit voor de grote vlakken zoals vloeren en muren. Hout gebruik je bijvoorbeeld voor je badkamerkastjes of voor je tablet voor je wastafel. Hout kies je ook voor accessoires zoals een houten handdoekenrek, een houten lijst voor je spiegel of een houten bijzettafeltje. Of leg bijvoorbeeld een sisal vloerkleedje in je badkamer en gebruik een rieten mand als wasmand.

En verder…

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/819655200911920923/

Naast hout en wit zijn etnische geometrische prints heel typisch voor Scandinavische interieurs. Kies je vloerkleed, je badlakens of enkele accessoires met een opvallende geometrische print. Deze zijn bij voorkeur in contrasterende kleuren zoals wit-zwart of wit-blauw. In de Scandinavische badkamer inrichting zin we de laatste jaren deze geometrische prints ook terugkomen in de vloeren en muren. Dit kan bijvoorbeeld onder de vorm van schelpvormige of honingraat muurtegels zijn. In bepaalde huizen behoudt men de oude vloer met kleurrijke tegels (bijna zoals de Portugese tegels). Overdrijf hier echter niet mee zodat je niet te ver afwijkt van de oorspronkelijke Scandinavische look. Cruciaal blijft de minimalistische look met veel lichtinval, een heldere uitstraling en een groot ruimtegevoel.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/383791199495612992/

De nieuwe trends

Afbeelding pinterest

De Scandinavische badkamer inrichting begint zich stilaan te mengen met bijvoorbeeld de industriële stijl. Zo zie je bijvoorbeeld zwarte elementen die subtiel zijn aangebracht: zwart metalen raampartijen, zwarte metalen kranen en zwarte lijsten voor spiegels. Als je hierin te ver gaat wordt het een mengelmoes van zaken die niet echt meer bij elkaar passen. Uitkijken hiervoor! Wat je nu ook ziet zijn andere of nieuwe kleuren zoals pastel roze of licht azuurblauw. Zelfs de trendy kleur spiced honey verschijnt in de Scandinavische badkamer. Hoe dicht we dan nog bij de Scandinavische look zitten, is natuurlijk de vraag. Een beetje roze of lichtblauw breekt de koele sfeer die soms wel kan heersen in een Scandinavische badkamer. Maar ook hierin mag je niet overdrijven. Het is aangeraden om je zo veel mogelijk aan de oorspronkelijke materialen van wit en naturel hout te houden. Het is zeker niet aan te raden om bijvoorbeeld een volledige muur of een groot gedeelte van de vloer van gekleurde tegels te voorzien. Gebruik je accessoires om bepaalde kleuraccenten aan te brengen. Die kun je makkelijk binnen een paar jaar vervangen als er zich weer nieuwe trends aankondigen.

Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/199284352246730892/
Afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/410953534745736612/


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Hangplanten in een Scandinavisch interieur Previous post Je eigen huis ontwerpen? 5 tips
Rhipsalis als kamerplant Next post De Rhipsalis als kamerplant