Read Time:2 Minute, 39 Second

Scandinavisch wonen: een Scandinavische kinderkamer inrichting

Steeds meer mensen kiezen ervoor hun kamers in een Scandinavische stijl in te richten: hoewel de essentie van die stijl eerder minimalistisch is en dus eigenlijk weinig elementen bevat, wordt ze steeds populairder. Scandinavisch wonen wordt gekenmerkt door een relatief sober kleurenpalet – waarbij wit meestal de hoofdrol speelt – en af en toe opvallende elementen die de kamer toch wat meer diepgang en gezelligheid geven. Vooral kinderkamers en babykamers zijn vaak het doelwit van een dergelijke inrichting, en de volgende tips zijn hier dan ook op hun plaats.

scandinavische kinderkamer

foto: https://nl.pinterest.com/pin/525865693975792205/

Een witte basis, aangevuld met kleur

Een Scandinavische kinderkamer inrichting is zo populair omdat de keuze voor lichte kleuren (en dan meestal wit) voor heel wat rust zorgt. Lichte kleuren geven immers een vrijer en open gevoel, wat vooral in de kinderkamer welkom is. Vaak vragen mensen zich echter af of een gewone witte kamer wel bij een kinderkamer past – kinderen houden toch juist van veel kleur? Daarom is het van belang de witte basis hier en daar wat op te vullen met een ander kleurtje – zoals pastelkleuren, die licht zijn maar de ruimte toch wat gezelliger maken – om de kamer een extra dimensie te geven.

Het gebruik van een statement wall

De witte basis heeft één voordeel: ze laat ruimte voor extra elementen zonder dat het geheel té druk wordt. Zo kan er een mooi contrast gecreëerd worden door de witte muur met zwarte verf te bewerken. Driehoeken, stippen of figuurtjes kunnen de witte muur heel wat opvallender maken en daarbovenop zijn ze eenvoudig aan te passen: een kwast en een klein beetje witte verf volstaan om de bestaande tekeningen over te schilderen en de leegte meteen weer op te vullen met nieuwe, creatieve tekeningen.

scandinavische kinder kamer

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/429953095654998934/

Natuurlijke elementen voor een extra rustgevende indruk

Om de kamer voor kinderen in één keer heel wat aangenamer te maken, kan er ook gebruik worden gemaakt van originele meubels en leuke accessoires. Houten elementen (zoals kaders voor foto’s en stoelen) maar ook bijvoorbeeld planten en speelgoeddieren zijn ideaal om de kamer op te fleuren en de soberheid van de lichte kleuren te doorbreken.

speelhoek scandinavische kinderkamer inrichting

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/68750331790786653/

Een kinderkamer kan niet zonder een speelhoek

Wat doen kinderen in hun kamer? Precies: spelen. Het is dan ook een goed idee om een speciaal hoekje in de kamer in te richten waar de kinderen zich helemaal kunnen laten gaan. Zo zorgen een tekenbord (of bijvoorbeeld zelfs een krijtbord muur) en ander speelgoed ervoor dat de kamer meteen heel wat leuker wordt.

scandinavische babykamer inrichting

foto: https://nl.pinterest.com/pin/302515299949253952/

Een babykamer Scandinavisch inrichten

Net zoals een kinderkamer vraagt een babykamer rustgevende elementen, waarbij lichte kleuren – aangevuld met eventueel contrasterend zwart en opvallende elementen – de essentie van vormen. Een wit kinderbedje en een speelgoedhanger met houten diertjes zijn bijvoorbeeld een ideale manier om de babykamer een Scandinavische toets te geven. Ook subtiele tekeningen op de muur – bij heel jonge kinderen worden té sterke elementen best vermeden – zorgen voor een minimalistische uitstraling die toch ruimte laat voor kinderlijke speelsheid.

 

uitgelichte afbeelding: https://nl.pinterest.com/pin/308004061999524000/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Een persoonlijke touch met muurstickers
Next post Tips voor het inrichten van de hal