Read Time:3 Minute, 8 Second

Scandinavische keukens: perfect voor bij de Scandinavische woontrend

De Scandinavische woonstijl is in de afgelopen tijd erg populair geworden in Nederland. Dit zien we ook op het gebied van Scandinavische keukens.  Dit komt niet alleen omdat de woonstijl erg stijlvol is, maar ook zeker omdat het om een toegankelijke stijl voor het interieur gaat. De stijl is niet te ingewikkeld, kan eenvoudig in iedere woning doorgevoerd worden en hoeft helemaal niet veel geld te kosten om helemaal door te voeren in het interieur. Ben jij een groot liefhebber van de Scandinavische woonstijl en wil je jouw keuken een make-over geven? Dan kun je jouw keuken omtoveren tot een Scandinavische keuken. In dit artikel lees je over de kenmerken van Scandinavische keukens, lees je handige tips over hoe je jouw keuken in een Scandinavische keuken kunt omtoveren en zie je verschillende mooie voorbeelden van Scandinavische keukens.

De kenmerken van een Scandinavische keuken

De Scandinavische woonstijl heeft enkele belangrijke kenmerken, die je ook terugziet in de Scandinavische keukens. Het gaat om de volgende kenmerken:
– De kleur wit komt veel terug in de keuken. Dit is de basiskleur van de Scandinavische woonstijl.
– Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen, waaronder steen en voornamelijk hout.
– Er worden kleine eyecatchers in de ruimte geplaatst, die vaak een opvallende kleur hebben. Denk hierbij aan een rood schilderijtje aan de muur of een blauwe plaid op de witte stoel.
– De stijl is netjes, maar hoeft niet helemaal opgeruimd te zijn. Je hebt niet te veel accessoires, maar er mogen wel wat leuke woonaccessoires rondslingeren.

Verder heeft de stijl een industrieel tintje, maar niet te opvallend. Er worden bijvoorbeeld industriële lampen opgehangen, maar deze lampen zijn niet te groot en vormen niet het centrale en meest opvallende punt van de ruimte.

Jouw keuken in een Scandinavische keuken veranderen: vijf tips

Spreken de kenmerken van de Scandinavische woonstijl jou wel aan? Dan kun je jouw keuken een Scandinavische uitstraling geven. Om je een beetje op weg te helpen, geven we vijf tips om jouw gewone keuken om te toveren in een keuken met Scandinavische stijl.

  • Tip 1: leg een houten vloer met lichte kleur in de keuken. Een houten vloer met lichte kleur past perfect bij de Scandinavische woonstijl. De vloer mag wit zijn, maar dit hoeft niet. De vloer mag bijvoorbeeld ook een lichte houtkleur hebben.
  • Tip 2: vervang de keukenkastjes door witte keukenkastjes. Voor een keuken met Scandinavische look is het echt een must dat de keukenkastjes wit zijn. Het aanrechtblad hoeft niet wit te zijn, maar mag ook van beton, aluminium of kunststof zijn.
  • Tip 3: zorg voor kleine eyecatchers in de keuken. Denk hierbij aan een rode broodrooster, een opvallende koelkast of een paar schilderijtjes met opvallende kleuren aan de muur. Je kunt ook wat meer kleur in de keuken verwerken door enkele kleine plantjes neer te zetten, bijvoorbeeld kruiden als basilicum en tijm.
  • Tip 4: verwerk hout in de keuken. Zet bijvoorbeeld een houten krukje neer of hang wat snijplanken aan de muur. Zorg ervoor dat het hout van je accessoires dezelfde kleur is als het hout van de vloer.
  • Tip 5: maak de keuken af met enkele stoere lampen. Kies voor lampen met een industriële look, maar zorg ervoor dat de lampen niet te opvallend zijn. Lampen die ook goed werken in een keuken met industriële stijl, zijn de kale peertjes die je tegenwoordig steeds vaker terugziet in woonmagazines. Koop een opvallende draad voor het peertje, hang er een grote lamp aan en je bent al klaar.

Voorbeelden Scandinavische keukens

voorbeeld scandinavische keukens

scandinavische keuken detail

voorbeelden scandinavische keukens

voorbeeld scandinavische keuken

scandinavische keukens

scandinavische keuken

Afbeeldingen:

https://nl.pinterest.com/pin/223772675214897506/
https://nl.pinterest.com/pin/370350769330771176/
https://nl.pinterest.com/pin/522417625511500515/
https://nl.pinterest.com/pin/168392473547469040/
https://nl.pinterest.com/pin/289426713538748688/
https://nl.pinterest.com/pin/113364115599849619/

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post De top 5 van industriële tafels
Next post Je werkkamer sfeervol inrichten