Read Time:2 Minute, 24 Second

Niets is heerlijker dan de geur van frisse was! De meeste mensen grijpen hiervoor naar wasverzachter, maar dat is niet altijd goed voor je huid en voor je wasmachine. Gelukkig zijn er ook een aantal manieren om je was lekker te laten ruiken zonder wasverzachter. Wij zetten deze manieren graag op een rijtje! Wedden dat je het straks ook meteen probeert?

1. DIY alternatief voor wasverzachter

Gebruik je wasverzachter voornamelijk om je was lekker te laten ruiken? Dan kan dit ook op een andere manier. Eigenlijk is het heel eenvoudig om je was een heerlijke geur te geven. Het enige wat je nodig hebt is een stukje keukenpapier of badstof dat je besprenkelt met je lievelingsgeur. Dit kan een interieurspray zijn, een parfum of een etherische olie. Het is maar net wat je verkiest! Er is slechts één nadeel: je kunt het stukje keukenpapier niet zomaar in je wasmachine gooien. Je kunt het wel gebruiken in je droger, ideaal dus voor beddengoed en handdoeken!

2. Was lekker laten ruiken zonder wasverzachter: Drogerballen

Drogerballen of wasdroogbollen zijn een goed alternatief voor wasverzachter en hebben alleen maar voordelen. Ze zorgen ervoor dat je was lekker zacht uit de droger komt, ze halen de kreukels uit kleren weg en je was is een stuk sneller droog. Goed voor het milieu én je portemonnee, want je droger moet minder lang aan en je hoeft geen geld meer uit te geven aan wasverzachter. 

Kies bij voorkeur drogerballen van pure schapenwol, deze hebben antibacteriële eigenschappen Mis je toch een lekker geurtje? Dan voeg je gewoon een paar druppels etherische olie van je favoriete geur toe!

Jean's goods wasbol
Jean’s goods wasbollen voor in de droger
Herbruikbare Wollen Drogerballen
Klik hier voor meer info over bovenstaande herbruikbare wollen drogerballen
Goodlifehacks Drogerballen XL
Goodlifehacks Drogerballen XL

3. Droogballen met geur

Een alternatief voor de wollen drogerballen zijn de eitjes van EcoEgg. Deze hebben knobbeltjes waardoor ze je was op een natuurlijke manier zacht maken. In het ei stop je een geurstaafje met natuurlijke geurolie die vriendelijk is voor je huid. Er zijn twee geuren verkrijgbaar: fresh linen en spring blossem. Ze hebben hetzelfde effect als de wollen droogballen: ze zorgen voor zachte, kreukvrije was en een korter droogproces.

Dryer Egg Fresh Linnen
Alles over bovenstaande dryer eggs ‘Fresh Linnen’ vind je hier
Eco-egg Dryer Egg Springbloesem
Wil je meer weten over deze eco-egg dryer egg Springbloesem? Klik dan hier!

4. Geen droger: etherische olie en azijn

Heb je geen droger? Ook dan is er een manier om een lekker natuurlijk geurtje aan je was te geven. Zo kan je een paar druppels etherische olie toevoegen aan je huidige wasmiddel. De wasverzachter kan je dan weer vervangen door azijn. Dit middel zorgt ervoor dat je was heerlijk zacht wordt en verwijdert vieze geurtjes. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat je kleren naar azijn ruiken. De azijngeur verdwijnt vanzelf!
Lees ook: Praktische & leuke ideeën voor de inrichting van je waskamer

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Het Intex luchtbed meer dan alleen een luchtbed
investeren vastgoed Next post Waar moet je op letten als je gaat investeren in vastgoed?