Read Time:2 Minute, 27 Second

Je waskamer is niet altijd de gezelligste ruimte in huis. Toch is er geen reden om er niks aan te doen, alleen omdat je niet zo dol bent op wassen! Tenslotte kun je er best een mooie, gezellige en praktische kamer van maken waardoor het wassen ook leuker wordt. Het is toch veel leuker om de was te doen in een sfeervolle ruimte dan in een soort rommelhok? Deze 6 ideeën mag je in elk geval niet missen bij de (her)inrichting van je waskamer!

1. Een mooie wasmand

Het zal je verrassen hoeveel verschil een mooie wasmand al maakt in je waskamer. Een gesloten model wasmand kopen is aan te raden zodat je niet telkens tegen die stapel was aan kijkt. Overigens is het ook slim om meerdere bij elkaar passende wasmanden te kopen om kleren alvast te sorteren op kleur. Deze kunnen ook mooi staan in de badkamer.

2. Opklapbare strijkplank

Gebruik je je waskamer ook om te strijken? Kies dan voor een opklapbare strijkplank. Dit bespaart je heel veel tijd en ziet er ook veel netter uit dan een losse strijkplank. Denk eraan om de strijkplank op een plek te zetten waar je een stopcontact bij de hand hebt.

3. Praktische bergruimte

Bij de wasmachine heb je allerlei spullen nodig. Wasnetjes, wasmiddel, wasverzachter en dergelijke spullen hebben de neiging om te gaan ‘zwerven’ als ze geen vaste plek hebben. De kamer ziet er veel mooier uit als je hier een vaste plek voor hebt, bijvoorbeeld op een boord aan de muur of in een kast.

4. Decoraties aan de muren

Dat je niet zo dol bent op het doen van de was, betekent niet dat je in een somber hok hoeft te gaan zitten. Maak er een gezellige plek van door wat mooie decoraties aan de muren te hangen. Kies voor lichte kleurcombinaties, want een waskamer is meestal een kleine ruimte die snel druk en benauwend wordt.

5. Open ramen

Heb je een waskamer met een raam? Doe dat dan standaard open overdag. In elk geval doe je het raam open als je een was moet laten drogen, want dan heb je tenminste frisse lucht. Dit helpt niet alleen tegen vocht, condens en schimmel, maar helpt ook om vieze luchtjes in je wasgoed te voorkomen.

6. Een geschikt wasrek

Je wasrek is meestal vrij groot en bepaalt dus voor een deel de sfeer in de ruimte. Kies een wasrek dat je ook gemakkelijk op kunt bergen. Een droogtoren kan heel efficiënt zijn, want deze zorgt voor veel verticale droogruimte. Vooral als je kinderen hebt, is dit praktischer dan een gewoon droogrek.

De waskamer kan best heel gezellig zijn. En dat is heel fijn, omdat je per week best regelmatig  bezig bent met de was. Bedenk eens hoeveel tijd jij eigenlijk kwijt bent aan wassen, drogen, strijken en vouwen. Dan is het opknappen van de waskamer het best waard, als je daardoor een beter humeur hebt bij het wassen!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Woontrend Customize meubels: Stoer én Robuust
Next post Plisségordijnen zijn prachtige vouwgordijnen