Read Time:2 Minute, 58 Second

Industriële interieurs zijn allang geen trend meer te noemen. De stijl gaat inmiddels al jaren mee en industriële details zien we dan ook in veel woningen terugkomen. Kenmerkend zijn een donker, neutraal kleurenpalet bestaande uit zwart- en grijstinten, stoere en robuuste materialen, ruimtelijkheid en eigentijdsheid. Gemakkelijk te combineren met andere stijlen en trends, modern en chic: de industriële stijl is een blijvertje. In dit artikel bespreken we vier typen vloeren die jouw woning de perfecte basis geven voor een industrieel interieur.

Pvc vloer

De industriële stijl bootst de inrichting van oude fabrieken na. Grijstinten en materialen als staal, baksteen en beton spelen daarbij een hoofdrol. Liefhebbers van de industriële stijl kiezen dan ook graag voor een vloer die op een authentieke, betonnen fabrieksvloer lijkt. Dit is tegenwoordig uitstekend mogelijk met pvc: een goed bewerkbare, soepele en slijtvaste kunststof.

De mogelijkheden van pvc wat betreft kleuren, structuren en motieven zijn eindeloos. Er bestaan dus prachtige grijze pvc-vloeren met een beton- of steenstructuur. Een pvc vloer komt in planken of tegels, waardoor het ook mogelijk is de vloer in een bepaald patroon te leggen, zoals het alom populaire visgraatpatroon. Grote tegels of brede banen pvc geven juist weer een optisch effect van ruimtelijkheid en kunnen zo goed als naadloos worden gelegd.

Betonlook vloer

Een andere vloer die je haast niet van echt beton kunt onderscheiden is de betonlook vloer. Dit type vloer is van kunsthars en kunstpigmenten gemaakt en bevat dus in de verste verte geen beton. Maar door twee kleurpigmenten te mengen en de vloer een matte topcoat te geven, lijkt het er toch sprekend op.

De betonlook vloer is een gietvloer en heeft dus ook alle voordelen van een gietvloer. In tegenstelling tot echt beton is het materiaal elastisch en geluiddempend, en stoot het vocht en vuil af. Hierdoor is het gemakkelijk schoon te houden en ondervindt het geen last van temperatuurwisselingen. Je kunt bovendien zelf de kleurschakeringen bepalen. Met bruin- of blauwpigmenten ontstaan de mooiste, licht gevlamde, betonlook vloeren.

Epoxyvloer

Ben je echt op zoek naar een industriële vloer voor een industriële ruimte? Ga dan voor een epoxyvloer. Industriële vloeren, bijvoorbeeld in werkplaatsen, garages of showrooms, moeten vaak een flinke belasting aankunnen. Epoxy is een specifiek soort kunststof die, verwerkt in een gietvloer, voor een extreem sterk oppervlak zorgt. De spiegelgladde afwerking ervan garandeert bovendien eenvoudig onderhoud. Stofzuigen en dweilen met koud water is voldoende om de vloer te onderhouden en er jarenlang plezier van te hebben. Ben je handig? Bij epoxywinkel.nl schaf je een doe-het-zelfpakket voor een epoxyvloer aan.

vloeren-voor-industrieel-interieur

Microcement vloer

De microcement vloer, ook wel cementgebonden gietvloer of woonbeton genoemd, benadert beton nog wel het meest. Dit type vloer is gemaakt van kalkcement, kunsthars en minerale pigmenten en komt voor in kleurschakeringen van aards bruin tot blauwgrijs. De vloer bestaat uit een pleisterlaag die met een spaan wordt aangebracht. Hierdoor ontstaan prachtige kleurschakeringen en een authentiek ogende structuur in de vloer. Met twee transparante toplagen wordt het materiaal slijtvast en vochtafstotend gemaakt.

Het mooie van microcement is dat het ook als wandbekleding kan worden gebruikt. Je kunt in je woning dan ook veel eenheid creëren door zowel de vloer, als een van de wanden, de trap, of zelfs het plafond te laten bekleden met microcement. Het materiaal is vanwege deze eigenschap ook erg populair in de keuken en badkamer.

Met de vloer bepaal je voor een groot deel de stijl van je woning. Deze vier vloeren passen weliswaar perfect in een industrieel interieur, maar zijn ook neutraal genoeg voor als je de boel weer anders wil inrichten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Tips voor een duurzaam interieur Previous post Tips voor een duurzaam interieur
De woonkamer verbouwen Next post De woonkamer verbouwen? Zo pak je het aan!