Read Time:2 Minute, 31 Second

Duurzaamheid: we hebben er allemaal in meer of mindere mate wel iets mee. We proberen vervuiling te verminderen, minder te consumeren en te verspillen, en rekening te houden met het milieu. En ook in je interieur kan je op een duurzame manier aan de slag. Want alle beetjes helpen! Dit artikel geeft je tips voor duurzaam wonen.

Duurzame gietvloer

Duurzaamheid begint bij de basis. Als je ervoor zorgt dat de grootste onderdelen van jouw interieur duurzaam geproduceerd zijn en verspilling tegen gaan, ben je al een heel end. Wil je je huidige woning verduurzamen of ga je een nieuwe woning inrichting? Kies dan bijvoorbeeld voor een duurzame gietvloer van goedkope-gietvloeren.nl.

Geen materiaalverspilling

Gietvloeren heb je in verschillende soorten en maten, maar wat ze met elkaar gemeen hebben is dat ze lang meegaan, voor weinig verspilling zorgen, en op milieuvriendelijke wijze te onderhouden zijn. De benodigde hoeveelheid materiaal kan zo nauwkeurig berekend worden dat er bij het leggen van een gietvloer geen materiaal wordt verspild. Hoe dit proces in zijn werk gaat, lees je op https://www.kunststof-gietvloer.nl.

Energiebesparend, onderhoudsarm en lange levensduur

Een gietvloer zorgt vervolgens voor een goede isolatie en is uitermate geschikt voor vloerverwarming. Warmte wordt effectief en evenredig over de ruimte verdeeld, waardoor een gietvloer een geschikte keuze is als je op energie wilt besparen. Ook schoonmaken kan op milieuvriendelijke wijze: gewoon met koud water en zonder agressieve schoonmaakmiddelen. Zo gaat een gietvloer een leven lang mee.

Duurzame verf

Het is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ook de andere grote oppervlakken in je huis kun je op een duurzame manier afwerken. Verf wordt namelijk ook steeds meer op duurzame wijze geproduceerd. Reguliere verf is van fossiele grondstoffen gemaakt en op een chemische manier bewerkt. Het is daardoor grotendeels giftig en nauwelijks afbreekbaar.

Natuurlijk en afbreekbaar

Duurzame verf wordt grotendeels van niet-fossiele, natuurlijke grondstoffen gemaakt. Ook de bewerking is milieuvriendelijker. Dit resulteert in een afbreekbaar product, waarvan de kwaliteit bovendien ook beter is. De verf gaat langer mee en je hebt er minder van nodig.

Tips duurzaam interieur

Duurzame inrichting

Wil je ook de inrichting van je woning verduurzamen? Dat kan op twee manieren: door bij de aanschaf van nieuwe meubels en accessoires op de materialen te letten, of door spullen te recyclen of tweedehands te kopen.

Duurzame materialen

Let bij de aanschaf van nieuwe spullen op de materialen. Natuurlijke of gerecyclede materialen zijn vaak de beste keuze. Bamboe en rotan groeien bijvoorbeeld snel en de productie ervan tast het milieu nauwelijks aan. Staal is volledig te recyclen en slijt nauwelijks. Let bij hout op het milieukeurmerk en kies het liefst voor hardhout. Ga bij accessoires voor afbreekbare materialen zoals katoen, linnen, wol, vilt of glas.

Hergebruiken

Onze hoeveelheid consumptie en productie terugdringen gaat tot slot natuurlijk het best door spullen te hergebruiken. Koop tweedehands, via kringloopwinkels of doorverkoopwebsites. Of kijk of je je eigen spulletjes nog op een creatieve manier een tweede leven kunt geven! Zo bespaar je vaak ook nog eens een hoop kosten.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
huis koel houden tijdens hittegolf Previous post Tips om je huis koel te houden tijdens hittegolf
4 vloeren voor een industrieel interieur Next post 4 vloeren voor een industrieel interieur