Read Time:2 Minute, 30 Second

In deze blog gaan we het één en ander uitleggen over het werk als uitvoerder. Wat zijn de werkzaamheden precies, welke opleiding ben je daarvoor nodig en tot slot, niet geheel onbelangrijk: Wat is het salaris van een uitvoerder? Ben jij benieuwd naar deze vragen? Lees deze blog dan snel verder!

De uitvoerder is eigenlijk de persoon die de leiding op de bouwlocatie heeft van het bouwproject. Deze persoon is verantwoordelijk voor het aansturen van het team op de locatie, zodat alles goed verloopt. Dit zorgt er ook voor dat de uitvoerder een belangrijke rol heeft in het succesvol afronden van een bouwproject. Een beroep met verantwoording dus!

Wat zijn de werkzaamheden van een uitvoerder?

Zoals verteld, is de uitvoerder eindverantwoordelijke voor het project op de bouwplaats. Hij moet rekening houden met het voorbereidende werk van de werkvoorbereider. Deze persoon heeft namelijk van tevoren het hele project voorbereid op kantoor. De uitvoerder zorgt er dus voor dat de plannen van de werkvoorbereider worden uitgevoerd op locatie. Zo bestaan de werkzaamheden onder andere uit:

 • Het samenstellen van het team en de materialen
 • Zorgen dat er elke dag voldoende man op de bouwlocatie staat
 • Het geven van leiding aan het team op locatie
 • Het uitvoeren van controles op basis van veiligheid, kwaliteit en werk gerelateerde zaken
 • Het aanspreekpunt zijn voor aannemers, projectleiders, het team en overige mensen
 • Het opstellen van verschillende plannen en het bespreken van de voortgang met projectleiders en de werkvoorbereider
 • En nog veel meer!

Opleidingen voor een uitvoerder

Nu de werkzaamheden van de uitvoerder bekend zijn, merk je dat dit erg gevarieerd is. Erg leuk natuurlijk, maar daar moet je wel de juiste opleiding voor hebben. Om te beginnen als uitvoerder moet je beschikken over een technische MBO-opleiding niveau 4. Enkele voorbeelden van de juiste opleidingen zijn:

 • Uitvoerder
 • Kaderfunctionaris Uitvoering Bouw en Infra
 • Middenkaderfunctionaris Afbouw en Onderhoud
 • Uitvoerder Bouw en Infra
 • Uitvoerder B&U

Ook met een HBO-opleiding kun je beginnen als uitvoerder. Wanneer je de kant van bouwkunde of civiele techniek hebt gekozen, ben jij ook in staat te beginnen met deze veelzijdige baan. Naast de juiste opleiding moet je ook beschikken over een aantal competenties, omdat de baan zo veelzijdig is.

Het salaris van een uitvoerder

Tot slot misschien wel het belangrijkste voor jou: Wat verdient een uitvoerder? Het gemiddelde maandsalaris ligt tussen de €3.200,- en €3.800,- bruto per maand. Wanneer je net begint, zal het iets lager liggen. Het salaris zal dan rond de €2.500,- bedragen. Op basis van leeftijd, ervaring en de omvang van de projecten kan het salaris op ten duur oplopen tot €4.500,- per maand. Een prima verdienste!

T-Pion helpt jou graag verder

Heb jij nog vragen over de werkzaamheden van een uitvoerder? Of ben je geïnteresseerd in dit mooie beroep? Dan helpt T-Pion jou graag verder! De vraag naar uitvoerder blijft groeien, waardoor er veel kansen voor jou ontstaan. Wij helpen je graag verder met het vinden van jouw ideale baan in de techniek!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
het beste Aloë Vera verzorgen Previous post Zo kan je het beste een Aloë Vera verzorgen!
kek amsterdam Next post Welke typen behang zijn populair in 2021?