Read Time:1 Minute, 45 Second

Het kwik begint al flink te dalen en we kunnen al genieten van de vorst aan de grond. De wintermaanden zijn, mede door Sinterklaas, Kerst en oud en nieuw, wat ons betreft de gezelligste maanden. Om de knusse en gezellige gevoelens extra te benadrukken zijn een paar aanpassingen in je woning van groot belang. Wij geven een aantal tips hoe je dat doet!

Ga voor winterse kleuren!

Waar vrolijke en felle kleuren het goed doen in de zomer en lente, doe je er goed aan om ’s winters voor warme en donkere kleuren te kiezen. Kleurtinten als donker eikenhout of bordeauxrood zorgen voor een knus en warm effect. Koop een pot goedkope verf en verander ieder seizoen één muur in je woonkamer. Je zult ervaren dat dit een enorm gaaf en fijn effect geeft.

Winterse comfort

De temperatuur is flink aan het dalen, zo ook in je woning. Je stookkosten zullen oplopen maar wat is nou fijner dan lekker warm winters comfort. Schaf een paar dikke wintersokken aan, steek je openhaard aan, plof neer op je bank en geniet samen met je geliefde van een vrije avond onder je nieuwe warme plaid met de lichtdoorlatende rolgordijnen naar beneden.

Switch je kledingkast

Weg met de luchtige shirts, korte broeken en open schoenen! Maak in je kledingkast plaats voor warme truien, sokken en schoenen. Zorg ervoor dat je je zomerse kleding strak opvouwen opbergt zodat je ze over een aantal maanden niet compleet verkreukeld aantreft!

Warme slaapkamer

Een groot nadeel aan de winter: iedere avond in je ijskoude bed stappen… Veel mensen laten hun verwarming op volle toeren draaien: niet doen! De verwarming zorgt voor droge lucht in je slaapkamer waardoor je erg kortademig of met barstende hoofdpijn wakker kunt worden. Kies voor een warme pyjama, dikke sokken en houd je raam en winterse velours gordijn zoveel mogelijk gesloten om een behaaglijke temperatuur te creëren. Kies daarnaast voor een flanellen dekbedovertrek, deze voelt warmer aan dan eentje van katoen. Met dikke overgordijnen verhoog je de isolatie van je slaapkamer waardoor het warmer blijft!

Laat de winter maar komen, wij kunnen niet wachten!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
muziek in je interieur Previous post Zo breng je muziek in je interieur
dakkapel plaatsen Next post Dakkapel plaatsen: 5 tips