Read Time:5 Minute, 4 Second

We zagen het vorig jaar al aankomen: groen doet zijn intrede in de interieurs. In 2018 zag je vooral volledige muren in groen tot donkergroen geschilderd, aangevuld met donker turquoise blauw. Dit jaar kan het niet groen genoeg zijn. En het wordt nog een stuk intenser: hele muren worden met planten behang bekleed, de prints van het tropische behang kunnen niet groot genoeg zijn. Creëer een tropisch interieur met planten behang, tropisch behang met vogels of behang met grote palmblaren. Wij gingen voor jou op zoek naar verschillende soorten en stijlen van planten behang. Er is keuze te over. Van een overdonderend tropisch interieur tot een vrij rustige wooninrichting, je vindt vast en zeker hét planten behang dat bij jou past.

Groen, groener, groenst

Tropisch behang is zo leuk dat je het overal zou willen aanbrengen. Maar let op: zo’n overweldigend planten behang is snel te veel van het goede. Combineer je planten behang met bijvoorbeeld de andere muren in één tint groen die ook in het behang voorkomt. Of creëer juist een groot contrast met één muur met tropisch behang en de andere muren in een heel lichte, zelfs een witte, kleur uit te voeren. Donkere muren doen de kamer namelijk kleiner lijken. Om je inspiratie aan te wakkeren, kozen we voor jou een aantal prachtexemplaren van tropical behang. Ook al lijken ze op het eerste zicht op elkaar, toch zijn er wel degelijk verschillen. Wij helpen jouw even op weg met een aantal tips.

Net echt

Voor je planten behang kun je kiezen voor heel waargetrouwe planten prints. Denk bijvoorbeeld aan de volgende mooie uitvoeringen:

1. Monstera botanical behang

2. Monstera behang

Dit behang matcht goed bij de Monstera kamerplant

3. Palm behang

Deze zien er allemaal even echt uit. Het is net alsof je midden in een tropische plantentuin zit. Maak het nog echter en plaats een paar bloembakken met dezelfde planten voor je muur. Je waant je midden in een grote wintertuin. Een comfortabele fauteuil in riet of een bijzettafeltje in ruw hout passen er uitstekend bij.

Wat fantasie mag best

Wil je het niet helemaal écht hebben, maar ga je voor je planten behang voor een portie fantasie? Het kan perfect! Denk dan bijvoorbeeld aan volgende mooie uitvoeringen:

1. Het Rabarber behang van Boråstapeter

creëer een tropisch interieur
Rabarber behang à € 78,00

Dit pittige behang bewijst dat niets te gek is voor tropical behang. De vrolijke kleuren van de gestileerde prints brengen een frisse toets in je tropisch interieur. Dit is een typisch tropisch behang voor een hip interieur. Dit planten behang is met heel wat kleuren te combineren. Kies vooral de kleuren die in het behang voorkomen en pas je meubelen en accessoires hieraan aan.

2. Het Tropical landscapes behang

Als je met dit regenwoud behang een muur bekleedt, stap je net binnen in een urban jungle interieur. Dit is een prachtig tropisch behang met vogels, lianen en overweldigende plantengroei. Plaats vooral niet teveel meubelen voor deze muur, het zou zonde zijn om de details van je behang te verbergen.

Kies voor tropische invloeden

Hoe tropischer je behang is, hoe meer vakantie-gevoel je in je woning krijgt. Denk bijvoorbeeld aan behang zoals:

1. Botanical birds behang

Kan het exotischer dan een prachtige tropische vogel in je kamer?

2. Monstera Botanical leaves behang

Creëer een tropische jungle in een hip interieur aan de hand van opvallende tinten. Een vrij natuurlijk planten behang, maar dan met felle kleuren zoals roze of diep rood, creëert een bijzondere sfeer.

Toch wat discreter?

Lijkt de omvorming van je huidige interieur naar een urban jungle interieur je toch te drastisch? Dan bestaan er ook meer discrete types van planten behang. Ze brengen natuurlijke kleuren en prints in huis zonder dat ze alle aandacht naar zich toe trekken. Een selectie uit het grote aanbod van dit type behang vind je hieronder.

1. Het Palm Jungle behang van Cole&Son

regenwoud behang
Palm Jungle behang à € 142,00

Dit planten behang is vrij gestileerd. Het is niet de bedoeling om een exacte weergave van een jungle te creëren. Met dit planten behang breng je rust in de kamer. Dit planten behang voor een hip interieur brengt een nachtelijke sfeer onder de maneschijn. Het is makkelijk te combineren met de kleuren wit, zwart en grijs en met naturel houten meubelen.

2. Het Palm Leaves behang van Cole&Son

tropical behang
Palm Leaves behang à € 103,00

Dit is wat eenvoudiger dan het Palm Jungle planten behang. Het is discreter waardoor niet alle aandacht naar het behang getrokken wordt. Ga je echter voor een andere variant van dit planten behang, zoals bijvoorbeeld de uitvoering met een roze of witte achtergrond? Dit geeft een volledig andere look aan je kamer.

3. Het Palm Jungle behang van Cole&Son

Palm Jungle behang à € 142,00

De zachte kleuren van dit regenwoud behang zijn rustgevend. Met dit behang mag je gerust een hele muur bekleden. Het blijft vrij discreet en stijlvol.

4. Jungle behang van Petite Friture.

Een nog discreter behang is dit jungle behang. De kleuren zijn zacht en sober. Het is ideaal voor wie grote bladeren op de muur wil, zonder daarom direct voor een tropische behang met vogels te kiezen.

De kunst om te combineren

Je tropisch behang is al een kunstwerk op zich. Daarom is het niet altijd eenvoudig om de rest van je interieur hiermee te combineren. We gaven al aan dat platen behang perfect staat bij houten meubels en accessoires. Denk ook aan bruin leren zetels, houten raamdecoratie en sisal vloerkleden. De Scandinavische stijl met zijn lichte kleuren en naturel hout doet het goed bij tropisch behang. Vintage meubelen zoals een vaalroze (flamingo-roze!) bank of een vaalgroen tapijtje passen uitstekend bij regenwoud behang. Heb jij daarentegen een strakke witte woning? Ook hier past bijvoorbeeld één muur in tropical behang perfect. Beschouw dit behang hier vooral als blikvanger, eerder dan als deel van het geheel. Voeg nog een paar exotische elementen of kunstwerken toe aan de kamer en je krijgt een kunstzinnig geheel. Tropisch behang wil vooral een vrolijke sfeer scheppen, en dit kan uiteindelijk in elke woning!


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Palm als kamerplant Previous post Een palm als kamerplant
tuin aanleggen Next post Wees de lente voor en start aan je tuin