Read Time:2 Minute, 57 Second

Sinds de Corona crisis is de belangstelling voor luchtreinigers heel erg toegenomen. Niet zo vreemd, want deze reinigers houden de lucht in je huis, fabriek of bedrijfspand schoon door stof, huidschilfers van huisdieren en andere deeltjes uit de lucht te verwijderen. Vroeger zagen we dit soort filters eigenlijk uitsluitend gebruik worden in bedrijfspanden en winkels, maar tegenwoordig kiezen steeds meer particulieren ook voor de beste luchtreiniger in huis. Waarom lees je in onderstaande blog.

Hoe bepaal je wat een goede luchtreiniger voor jou is?

Koop nooit een luchtreiniger zonder eerst de behoeften te kennen en te bestuderen. Je denkt misschien dat een HEPA-filter geschikt is voor elk huis en kantoor, maar je hebt misschien een ander type luchtfilter nodig, afhankelijk van wat je wilt bereiken met het filter in huis. De keuze van de luchtreiniger hangt verder af van de grootte van de ruimte waar deze in komt te hangen of staan. Voor grote ruimtes worden wel de HEPA-filters (High Efficiency Particulate Arrestance) aanbevolen. Dit type filter kennen we al lang, omdat luchtfilters vroeger nagenoeg alleen voor zakelijk gebruik werden aangeschaft.

Wat is een HEPA filter?

Als je op zoek bent naar een luchtreiniger, meet dan de grootte van de kamer of ruimte die moet worden gefilterd voordat je deze aanschaft. Dit zal je helpen een beter idee te krijgen van welk type en welke maat geschikt is voor jouw woning. Heb je bijvoorbeeld huisdieren in huis ook dan is een HEPA luchtfilter de perfecte keuze voor jou. HEPA-filters zijn ontworpen om allergenen zoals huidschilfers van huisdieren, stof en pollen op te vangen, waardoor jouw leefomgeving veel schoner en gezonder wordt.

Om schone lucht in huis, of op een werkplek te realiseren, moet je ervoor zorgen dat de filters altijd schoon zijn. Als je merkt dat je veel stof of haren van huisdieren op de vloer hebt, is het tijd om je filters te vervangen. We raden wel aan je te laten adviseren over het vervangen van de luchtfilters. 

Welke verschillende filters voor luchtreinigers kennen we?

Een geplooide filter is het meest voorkomende type filter en kan op vrijwel elke machine of ruimte worden gebruikt. Geplooide filters hebben een groter oppervlak waardoor de luchtstroom toeneemt en de opbouw van statische elektriciteit wordt verminderd.

Stofzakken kunnen met een stofzuiger worden gebruikt om stofdeeltjes uit de omgeving op te vangen. Stofzakken zijn er in twee soorten, wegwerppapier of herbruikbare doek, beide moeten worden vervangen wanneer ze vol raken met stofdeeltjes.

Er zijn veel mensen die steeds vaker hun HVAC-systeem liever online kopen. Zij kunnen zelf het onderzoek doen en vervolgens het product aanschaffen zonder tussenkomst van een deskundige. Er zijn echter 3 dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een doe-het-zelf filter van internet koopt. Eerst moet je je behoeften en de ruimte leren kennen, zodat je weet welk soort systeem het beste werkt voor jouw huis of kantoor. 

Daarnaast moet je nagaan of een professionele installatie vereist is voor jouw type systeem. Ten derde worden al deze producten geleverd met garanties, dus zorg ervoor dat je deze leest voordat je jouw beslissing neemt.

Conclusie: Last van een vieze, vervuilde lucht in huis? De beste manier om voor een schonere, gezondere lucht in je huis te zorgen, is door het filter in de luchtreiniger regelmatig te vervangen. Vervuilde filters zijn de belangrijkste oorzaak van een slechte luchtkwaliteit binnenshuis. Het is tijd om actie te ondernemen en op zoek te gaan naar de juiste luchtreiniger voor jou!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
schuifdeur in huis Previous post De voordelen van een schuifdeur in huis
gietvloer Next post Waarom steeds meer mensen kiezen voor een betonvloer