Read Time:2 Minute, 43 Second

Steeds vaker zie je in een woning een schuifdeur. Als we gaan kijken naar de voordelen van deze deur, dan zien we dat het een zeer goed idee is. Het kan er namelijk voor zorgen dat een kleine ruimte veel groter wordt, doordat de gehele deur gemakkelijk open kan blijven staan. Daarnaast bespaard een schuifdeur ook veel ruimte voor een deur. In dit blogbericht bespreken we alle voordelen van een schuifdeur. 

Wat is een schuifdeur precies?

Een schuifdeur is eigenlijk precies zoals de naam zegt. Het is een deur die schuift naar links of rechts, in plaats van dat hij naar voren of naar achter wordt open gedaan. Er bestaan verschillende soorten schuifdeursystemen die er voor zorgen dat de schuifdeur kan blijven hangen. Zo kan er bijvoorbeeld een rails aan het plafond bevestigt worden waar de schuifdeur aan hangt. Hierdoor raakt hij de grond niet aan en kan hij gemakkelijk van links naar rechts geschoven worden. Daarnaast kan de rails onopvallend geplaatst worden, maar je kunt ook kiezen voor een erg groot ophangsysteem. Bijvoorbeeld in een industrieel interieur kan dit laatste een zeer goede optie zijn. 

Bespaar veel ruimte met een schuifdeur

Heb je weinig ruimte in huis? Dan kan een schuifdeur goed van pas komen! Door de lade geleiders van de schuifdeur, heb je niet een deur die veel ruimte in beslag neemt met het openen. Het is om deze reden ideaal om een schuifdeur te plaatsen in kleinere ruimtes. Daarnaast kun je de ruimte ook gemakkelijk verbinden met andere ruimtes, waardoor het een veel grotere plek lijkt.

Wil jij een trendy schuifdeur in je woning plaatsen? Dan ben je bij Wovar.nl aan het juiste adres! Bekijk het volledige assortiment aan schuifdeuren in de webshop!

Afgrenzen van spullen

Een ander voordeel van een schuifdeur is dat je het perfect kunt gebruiken om een kleine ruimte af te sluiten. Heb je bijvoorbeeld een kleine, extra ruimte waar je spullen stalt? Dan is het wenselijk om niet iedere keer die ruimte in te kijken. Een schuifdeur kan hier perfect voor worden gemonteerd. Hierdoor zien bezoekers niet direct dat je een opbergruimte hebt, maar je kunt er wel gemakkelijk spullen van pakken. Daarnaast kun je er natuurlijk ook apparaten kwijt die je liever niet in de spotlights hebt staan!

Een schuifdeur tussen twee ruimtes

In sommige gevallen is een ruimte net te groot om er een ruimte van te maken, maar net te klein om het in twee ruimtes te verdelen. In dit geval kun je erg goed een schuifdeur tussen beide plaatsen. Je kunt er dan namelijk voor kiezen om de schuifdeur open te laten staan om beide ruimtes met elkaar te combineren. Als het echter te druk wordt, kun je de schuifdeur dicht doen om de ruimtes apart te kunnen gebruiken. Vervolgens kun je er voor kiezen om de schuifdeuren van glas te maken, zodat je wel zicht hebt op beide ruimtes.

Een strakke uitstraling

Een schuifdeur is vaak een goede toevoeging aan het interieur. Je kunt er namelijk veel kanten mee op. Heb je een zeer strak en modern interieur? Dan kun je er voor kiezen om ook een strakke schuifdeur met lade geleiders te nemen. Is je interieur juist meer industrieel ingericht? Kies dan voor een grote, industriële deur!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
hard water Previous post Ga de strijd aan met hard water!
luchtreiniger Next post Waarom ook jij moet kiezen voor een luchtreiniger