Read Time:2 Minute, 34 Second

De meest voorkomende soorten gietvloer voor woningen zijn gemaakt van polyurethaanhars (PU gietvloer) of epoxyhars (EP gietvloer). Polyurethaan staat bekend om zijn veerkracht en comfort en is goed te combineren met een vloerverwarming, terwijl een epoxyvloer keihard is en bestand is tegen zware mechanische belastingen. Het is ook mogelijk om combinaties van deze harsen te maken met bijvoorbeeld grind of kwarts. De vloeren kunnen optioneel worden afgewerkt met een betonlook., vergelijkbaar met een beton ciré vloer.

Hygiënisch

Wat zijn de voordelen van een gietvloer? Zo’n vloer is erg hygiënisch omdat deze naadloos gegoten wordt. Ze zijn vloeistofdicht en vuilafstotend, dat wil zeggen dat vloeistoffen en vuil niet binnen kunnen dringen. Over het algemeen kunnen ze tegen een stootje en dankzij de giet toepassing zijn ze geschikt voor elke ondergrond.

De uitstraling van een gietvloer is strak en modern en de vloer kan bijvoorbeeld over de gehele begane grond gelegd worden waardoor de woonkamer, keuken en hal naadloos op elkaar aansluiten. Daarnaast kunnen er allerlei toplagen worden aangebracht, zoals antislip.

Zelf een gietvloer leggen is mogelijk, maar niet aan te raden. Zet een professional hiervoor aan het werk. Let bij de aankoop op het type vloer, de kwaliteit van de grondstoffen en de laagdikte.

Wat kost een gietvloer? 

De kosten hangen natuurlijk van veel factoren af, zoals de materiaalkeuze, het aantal lagen, de ondergrond en het aantal vierkante meters. En ga je voor een budgetprijs of voor een specialistische vloer? Gemiddeld kan gesteld worden dat een PU gietvloer tussen de 60 en 80 euro per vierkante meter (exclusief btw) kost, terwijl een epoxyvloer 45 tot 72 euro kost. Een betonnen vloer kost zo’n 73 tot 97 euro per vierkante meter.

Eén van deze voordelen is dat de gietvloer dikte slechts enkele millimeters bedraagt. Hierdoor is een gietvloer ideaal te combineren met vloerverwarming, wat zorgt voor meer wooncomfort. Daarnaast zorgt een gietvloer ook voor een strakke en moderne uitstraling. Moderne meubels in een ruimte met een gietvloer komen goed tot hun recht en zorgen voor een mooie uitstraling. Op deze pagina vertellen wij u ook meer over de dikte van een gietvloer, de mogelijkheden die u heeft en de beste dikte voor uw situatie, voor meer informatie over gietvloer kopen adviseren wij u om meer onderzoek te doen.

Er zijn verschillende soorten gietvloeren die op verschillende manieren gelegd kunnen worden. Daarnaast is de dikte van een gietvloer afhankelijk van de ondervloer. De meeste dekvloeren kunnen over een bestaande vloer worden gelegd, waardoor je minder tijd en geld kwijt bent aan het egaliseren van de ondervloer.

Betonnen vloer

Een andere optie is een echte betonvloer. Deze bestaat uit cement plus materialen zoals zand, grind of steenslag. Als het beton voldoende is uitgehard, wordt de toplaag op geschuurd, waarna een slijtvast materiaal wordt ingestrooid. Dit kan in een kleur naar keuze. Deze vloer is tevens geschikt voor vloerverwarming en is tevens slijtvast en kleurvast. Het kan echter weer krimpen en weer uitzetten, wat scheuren kan veroorzaken; dit is dan ook meteen de reden waarom veel mensen voor een gietvloer kiezen en niet voor een betonvloer.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
luchtreiniger Previous post Waarom ook jij moet kiezen voor een luchtreiniger
inboedel verhuizen Next post Het verplaatsen van jouw inboedel