Read Time:3 Minute, 49 Second

Als je gaat verhuizen, komt er een hoop op je af en dat is niet niks. Het kan dan ook stressvol zijn, naast dat het je sowieso veel tijd en geld kost. Gelukkig kun je tegenwoordig veel zaken voor niet al te veel geld vinden, zoals goedkope keukens. Om een verhuizing wat makkelijker voor je te maken, hebben we hieronder diverse tips gezet. We hopen die verhuizing daardoor minder stressvol te maken en dat je beter en sneller te werk kunt gaan. 

Zelf verhuizen of laten doen?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is, ga ik deze verhuizing zelf doen of ga ik op zoek naar een verhuisbedrijf die mij wil goedkoop verhuizen. Je bent er namelijk veel tijd mee klaar, naast het feit dat het enorm vermoeiend en zwaar voor je lijf is, waardoor je je moet afvragen of dat het wel waard is. Misschien is het bijvoorbeeld veel slimmer om zelf op andere zaken te focussen dan het verhuizen, waardoor je andere zaken die misschien uitbesteedt hadden moeten worden, zelf kunt doen.

Je keuken mee verhuizen

Zoals genoemd kun je bij een verhuizing op zoek gaan naar een nieuwe keuken die in je budget past, maar je kunt ook kijken wat mogelijk is met de keuken in je oude woning. Zijn er nog bijpassende keuken meubels en past de bestaande keuken enigszins in de nieuwe ruimte? Als dat het geval is, dan moet je kijken wat de kosten van het verhuizen van die oude keuken zijn. Bereken het totaal van demontage, transport, aanvullende delen (de aanrechtbladen moeten meestal vernieuwd worden), montage met eventueel noodzakelijke werkzaamheden vooraf en aansluitingen. Het is mogelijk, en waarschijnlijk, dat er deuraanslagen veranderd moeten worden, er moet bijvoorbeeld een kast nu links openen die tot nu toe rechts open ging. Kom je er uiteindelijk achter dat het verhuizen van de huidige keuken bijna evenveel kost als het kopen van een nieuwe keuken, dan kun je wellicht beter eens kijken bij kitchenetssdirect.nl tussen hun goedkope keukens. Je vindt er hoekkeukens, minikeukens en andere keukens in allerlei maten en uitvoeringen van hoge kwaliteit. 

To do checklist

Online zijn tal van websites te vinden waar je een handige checklist kunt downloaden met daarin een duidelijk overzicht van de activiteiten. Denk daarbij aan een lijstje voor het inpakken, maar ook de namen van bedrijven en instanties aan wie je je nieuwe gegevens door moet geven. Zo’n lijst is een grote aanrader, omdat je dan altijd overzicht hebt van de activiteiten die gedaan zijn en nog gedaan moeten worden. Het beste print je zo’n lijst uit en draag je die bij je, zodat je er nieuwe zaken op kunt schrijven en op een rustig moment een planning kunt maken voor bijvoorbeeld de komende dagen.

Bereid je goed voor

Natuurlijk gaat er normaal gesproken een behoorlijk periode aan de verhuizing vooraf. Gebruik die periode om al zoveel mogelijk voor te bereiden. Ga bijvoorbeeld goed opruimen en gooi daarbij alles weg wat je niet meer nodig hebt. Moeite met zaken weggooien? Bedenk dan hoe vaak je dat item de laatste twee jaar hebt gebruikt. Als dat niet veel is, dan zal het waarschijnlijk ook de komende tijd niet veel gebruikt gaan worden en kun je het best weggooien. Bedenk namelijk dat anders alles mee verhuisd moet worden. Zonde om dat met spullen te doen die later toch weggegooid zouden worden. 

Wettelijke verlofdagen

Als je gaat verhuizen op een werkdag, dan is het handig om in elk geval voor je verhuisdag op tijd vrij te vragen. Controleer van tevoren je cao, in sommige cao’s worden één of twee wettelijke verlofdagen gegeven voor een verhuizing. Als je meer vrije dagen nodig hebt om je verhuizing te regelen, neem hier dan voldoende vakantiedagen voor op.

Self storage opslag

Plan daarnaast ook alle randzaken die gedaan moeten worden op tijd. Vaak moeten bepaalde zaken voor een tijdje opgeslagen worden, dan is een self storage opslag een hele goede oplossing. Informeer naar de prijzen, zodat je niet te veel betaald, want die kunnen nogal uiteen lopen.

Begin op tijd met klussen in je nieuwe woning

Je kunt natuurlijk wachten met klussen in je nieuwe woning tot je verhuisd bent, maar hoe fijn is het als je huis al ver klaar is op de dag van je verhuizing? Begin dus al voor je verhuizing met klusjes als het ophangen van lampen en schilderijen,  let er wel op dat je natuurlijk veilig gaat klussen!  Wanneer jouw spullen in de nieuwe woning staan of hangen voel je je direct helemaal thuis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
gereedschapswagen kopen Previous post Waar moet ik een gereedschapswagen kopen?
wonen op het platteland Next post Met een degelijke verzekering voor je huisdieren dek je jezelf in tegen mogelijke problemen op het platteland