Read Time:3 Minute, 27 Second

Je bent net verhuisd naar een nieuwe woning op het platteland, samen met je vrouw en kinderen. En natuurlijk mag je ook de huisdieren niet vergeten. Die zijn inmiddels ook onderdeel geworden van je gezin en al die nieuwe ruimte en vrijheid zal ook voor hen een flinke verandering betekenen. Nu kunnen jullie lekker genieten van de frisse lucht en hervonden vrijheid. Ruimte in overvloed en iedere dag weer opnieuw versteld staan van de schoonheid van die weidse horizon en de mooiste zonsondergangen die je in tijden hebt gezien. 

In de afgelopen maanden hebben jullie een alleenstaande boerderij volledig gerenoveerd en gemoderniseerd, om deze van de benodigde moderne aspecten te voorzien. Je hebt dubbel glas laten plaatsen en op verschillende plaatsen isolatie aangebracht, om op deze manier je woning een stuk zuiniger en duurzamer te maken. Je tuin heeft een nodige renovatie ondergaan om deze een stuk leefbaarder te maken en je hebt een schommel en glijbaan aangeschaft om er zeker van te zijn dat je kinderen ook optimaal kunnen genieten van hun nieuwe plek. 

De honden van de buren blijken niet de meest vriendelijke dieren

Waar je echter geen rekening mee hebt gehouden, is dat ook je buren de nodige honden hebben om er zeker van te zijn dat onbevoegden hun terrein niet opkomen. Maar dat was iets waar je op een vervelende manier achter kwam, toen jouw trouwe viervoeter op een dag niet op kwam dagen toen je hem ’s ochtends riep voor zijn ontbijt. 

Nadat je toch een beetje ongerust begon te worden toen hij na tien minuten nog steeds niet enthousiast kwam aanrennen, ging je op onderzoek uit waar hij dan toch gebleven was. Je zocht in de tuin, waar hij zijn vaste plekje had en ook in de schuur ging je op zoek om te kijken of je hem daar kon vinden. Uiteindelijk hoorde je een pijnlijk gepiep bij de toegangspoort en het duurde vervolgens niet lang voor dat je jullie trouwe viervoeter terugvond in het gras, bloedend uit meerdere bijtwonden, veroorzaakt door een onbekende hond uit de buurt. 

De rekening van de dierenarts is torenhoog. Met een degelijke verzekering was je hiervoor gedekt

Met spoed neem je hem mee naar de lokale dierenarts, hopend dat hij er beter aan toe is dan het lijkt, zodat hij snel weer de oude is en weer enthousiast door de velden kan rennen, genietend van de vrijheid die het platteland hem te bieden heeft. Na een uurtje vertelt de dierenarts dat het gelukkig allemaal wel mee valt en dat hij snel weer de oude zal zijn. Een paar dagen herstellen en jullie hond gaat weer probleemloos op pad, verzekert hij, waarna je weer rustig ademhaalt en samen met je trouwe hond huiswaarts keert. 

De rekening van de dierenarts is echter niet al te mals. De plaatselijke verdovingen, de verschillende hechtingen en het herstellen van de huid, hebben je ervan verzekerd dat het geen goedkoop uitje was om je favoriete huisdier er weer bovenop te helpen. En al deze onkosten hadden voorkomen kunnen worden, als je een degelijke dierenverzekering had afgesloten. 

Ook voor je huisdieren kun je een speciale verzekering afsluiten

Je had er niet bij stil gestaan, dat je ook je huisdieren kunt verzekeren. Met een degelijke kattenverzekering had je de veroorzaakte kosten zonder problemen vergoed gekregen. Met zo’n verzekering dek je namelijk de medische kosten voor je trouwe viervoeter en heb je verder geen financiele zorgen. Zo zijn operaties onder zo’n verzekering gedekt, maar ook consulten, tandheelkunde, eventuele castratie of sterilisatie en andere aandoeningen zijn op deze manier verzekerd. 

Het meest belangrijke is natuurlijk dat je vriend er boven op komt. Maar je wilt ervoor zorgen dat je in toekomst ook verzekerd bent van een degelijke dekking voor als er iets gebeurd met je favoriete huisdieren. Op het platteland wonen is immers niet hetzelfde als in de stad of het dorp, dus ook de kans dat je huisdieren iets overkomt is groter geworden. Daarom dat je zo snel mogelijk op zoek gaat naar een degelijke verzekering om er zeker van te zijn dat je gedekt bent als hen iets overkomt!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
waar moet je aan denken bij verhuizen Previous post Waar moet je aan denken als je gaat verhuizen?
tv lift Next post Luxueus gemak van een tv lift