Read Time:2 Minute, 46 Second

Als je net een huis hebt gekocht, komt er een hoop op je af. Als je het bod hebt gedaan, hypotheekaanvraag hebt afgerond, financiering en afsluiting hebt gedaan, dan denk je misschien dat het meeste werk is gedaan en dan je kunt genieten van je nieuwe woning. Deels is dat natuurlijk zo, maar eigenlijk is er dan ook nog genoeg te doen. Verhuizen betekent namelijk dat je actie moet ondernemen om ervoor te zorgen dat je veilig en comfortabel in je nieuwe huis kunt wonen. Hieronder de belangrijkste zaken die je moet doen na de aanschaf van een woning.

Een van de eerste dingen die je moet doen als je een nieuw huis hebt gekocht is alle sloten en alarm codes veranderen. Ga dus op zoek naar een expert in de buurt ,zoals een Slotenmaker Emmen, en laat al je sloten vervangen. Je wil namelijk niet dat de vorige huiseigenaren de mogelijkheid hebben om je huis binnen te komen. De kosten voor het vervangen van de sloten kunnen variëren, afhankelijk van het beveiligingsniveau, de complexiteit van het slot en of je ervoor kiest om een ​​professionele slotenmaker in te huren of het zelf te doen.

Als je het vervangen van je sloten uitstelt, kijk dan goed rond in de omgeving van je huis om te zien of je verborgen reservesleutels vindt. Ze kunnen onder grote stenen liggen of onder een bloempot. Als er een alarm aanwezig is, vraag dan om de handleiding en codes voor alle elektronische systemen, zoals het draadloze alarmsysteem en garage codes, en maak er een prioriteit van om de codes te wijzigen.

Check eventueel het alarmsysteem

Belangrijk om te weten: al er een alarmsysteem op je nieuwe woning zit, neem dan contact op met het bedrijf dat dit in beheer heeft. Bij een alarmsysteem gaat namelijk bij een inbraak bij hen het alarm af, maar dat werkt wel met een abonnement. De vorige bewoners zullen dit hebben opgezegd, dus zorg dat jij een nieuwe afsluit.

Sommige huizenkopers ontvangen een huisgarantie die door de verkoper is gekocht om de belangrijkste systemen of apparaten van het huis te dekken. Het laatste waar je als koper mee te maken wil hebben, is een kapotte vaatwasser of airco unit. Als je een huisgarantie hebt gekregen, is het een goed moment om alle apparaten langs te lopen, zodat je weet wat er gedekt is en hoe je een claim kunt indienen. 

Het is slim om alle onmisbare voorzieningen, zoals water, gas en elektriciteit, af te sluiten voordat je je nieuwe huis intrekt. Dit zal ervoor zorgen dat het verhuisproces soepel verloopt en dat je gebruik kunt maken van de essentiële benodigdheden terwijl je je intrek neemt op je nieuwe plek.

Controleer rook- en koolmonoxidemelders

Om zaken zoals koolmonoxide vergiftiging te voorkomen en om ervoor te zorgen dat jouw gezin veilig is in hun nieuwe huis, moet je ervoor zorgen dat alle rook- en koolmonoxidemelders in huis in goede staat verkeren. Dit kan het installeren van nieuwe batterijen inhouden of het vervangen van zulke units als die kapot zijn. Branden ontstaan ​​meestal vanuit je keuken of wasruimte, dus het is een goed idee om daar rookmelders te plaatsen indien die er nog niet hangen. Woon je in een huis met meerdere verdiepingen, zorg dan dat er op elke verdieping minimaal één rookmelder hangt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
keukentrends van 2022 Previous post Wat worden de keukentrends in 2022?
houten schutting Next post Deze verschillende soorten schuttingen zijn er