Read Time:2 Minute, 2 Second

Schutting kiezen? Dit zijn de verschillende soorten

Ga je binnenkort een nieuwe schutting kiezen voor je tuin en ben je je aan het oriënteren op de verschillende soorten schuttingen die er zijn? Er zijn diverse soorten schuttingen die elk weer hun eigen voordelen hebben. Zo zijn er schuttingen die vrij weinig onderhoud nodig hebben of bijvoorbeeld vrij sterk zijn. In dit artikel vertellen we je meer over de verschillende soorten schuttingen die er zijn, zodat je eenvoudiger de keuze voor een nieuwe schutting kunt maken. Lees snel verder voor meer informatie en bekijk wat voor soort schutting je het meest aanspreekt.

De houten schutting

De houten schutting is enorm gewild. Dit komt doordat hout veelzijdig materiaal is, wat het ideaal voor schuttingen maakt. Hout heeft een natuurlijke uitstraling, is in diverse kleuren verkrijgbaar en is tevens eenvoudig te bewerken. Wanneer je voor een geheel houten schutting kiest, is het wel belangrijk te bedenken dat hout ook af en toe onderhouden moet worden door het te beitsen of te lakken. Ook groene aanslag dient verwijderd te worden. Hoe vaak je dit moet doen, hangt af van het type hout dat je kiest voor je schutting.

Schutting van beton

Ook betonschuttingen worden veel gekozen. Deze schuttingen zijn geheel van beton gemaakt en kunnen geleverd worden in diverse vormen en kleuren, waaronder met een mooie textuur. Beton heeft als groot voordeel dat het enorm stevig is en ook de wind tegenhoudt. Beton kan tot wel 40 jaar meegaan en hoef je nauwelijks te onderhouden. Wel zijn deze schuttingen erg duur, maar de investering zeker waard.

Groene omheining

Wil je het liefst een schutting met een natuurlijke uitstraling, dan kun je ook voor een groene omheining kiezen. Hiermee bedoelen we ook wel dat je je tuin afschermt via een haag zonder dat hierbij gebruik wordt gemaakt van beton of hout. Een haag is werkelijk prachtig om te zien. Wel moet je hem goed bijhouden door hem regelmatig te snoeien. Deze omheining is wat minder geschikt als je kinderen of huisdieren hebt. Ze kunnen er namelijk eenvoudig tussendoor en zo op een andere plek terechtkomen of weglopen.

Schapenhek

Met een schapenhek kun je je tuin of landgoed van een mooie landelijke sfeer voorzien aan de omheining. Ook zijn schapenhekken vele malen goedkoper dan hekwerk van bijvoorbeeld de bouwmarkten. Een groot voordeel van het schapenhek is dat deze nauwelijks onderhoud nodig heeft.

Weet jij al wat voor soort schutting je gaat kiezen?

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwe woning kopen Previous post Waar moet je aan denken als je een nieuwe woning hebt gekocht?
mooie-hoek-loungeset-voor-6-personen Next post De mooiste hoek loungesets voor 6 personen