Read Time:2 Minute, 46 Second

Trends komen en gaan, ook op het gebied van keukens en hun interieur. Opvallend is echter dat we nu zien dat voor de trends van 2022 het twee jaar thuis zitten door een pandemie zelfs invloed heeft op de keukentrends. Of het nu gaat om een design keuken, of juist een landelijke keuken: het vele thuis zitten heeft in elk design zijn sporen na gelaten. En dus keken wij naar grote merken zoals een SieMatic keuken, naar wat de trends op het gebied van keukens in 2022 zijn. Kijk je met ons mee?

Omdat we met zijn allen onze woonruimte de afgelopen twee jaar nog meer zijn gaan waarderen en er nog meer van ‘moesten’ genieten, spraken we met verschillende interieur experts voor hun gedachten over de  keukenontwerp trends voor 2022.  Het eerste dat bijna elke expert benoemd zijn gedurfde, kleurrijke kasten. Veel mensen voegen tegenwoordig op die manier een persoonlijkere touch toe aan hun keuken en stappen af ​​van de volledig witte look. Verwacht houten kastjes in warme, neutrale tinten of geverfde kasten waarbij een ​​vleugje kleur wordt toegevoegd.

We zien dat consumenten de afgelopen jaren avontuurlijker begonnen te worden met de kleurkeuze van hun keukenkasten. Denk daarbij aan kleuren als smaragdgroen, rijk marineblauw en smokey zwart.

Door zoveel tijd thuis door te brengen, is volgens ontwerpers zeker een meer individualistische benadering van design ontstaan, vooral in de keuken. Zo zijn geverfde of gebeitste kasten een optie geworden in plaats van deze nieuw te kopen. Het is kosteneffectiever om te renoveren wat je hebt en een ruimte te creëren die helemaal om jou draait, dan een compleet nieuwe keuken aan te schaffen.

Zwarte accenten en apparaten

Accenten en accessoires zijn de ultieme manier om een ​​keuken op te fleuren met een vleugje personalisatie. Kastgrepen en hardware van messing en koper waren een rage, maar nu zijn verfijnde zwarte accenten toonaangevend in keukens in 2022. Al eerder zagen we zwarte accenten in woonkamers toegepast worden en nu is dus de keuken aan de beurt.

Terwijl natuurlijke, subtiele kleuren en warme tinten in de keukens van 2022 de trend zullen blijven, zullen zwarte accenten de uitzondering zijn. Dit betekent zwarte apparaten, denk bijvoorbeeld aan zwart roestvrij staal. Om de look af te maken of om het te combineren met een andere kamer, kiezen sommigen voor zwarte binnen kozijnen.

Meerdere keukeneilanden

Keukeneilanden zijn eigenlijk altijd multifunctioneel. Voor degenen die thuis werken, zoals velen van ons, kunnen eilanden ook dienen als geïmproviseerde bureaus en vergadertafels. We zullen dit jaar zien dat steeds meer keukens over dubbele eilanden gaan beschikken. Een vereiste hiervoor is natuurlijk wel dat er voldoende ruimte is. We verplaatsen maaltijden naar de keuken zelf en dubbele eilanden geven mensen aparte plaatsen om zowel de maaltijd voor te bereiden als te genieten. Heb je wat minder ruimte in de keuken? Kijk dan eens naar een keukeneiland kar met rollende wielen die je kunt verplaatsen.

Patroonvloeren

Patronen in de keuken blijven populair. Leuke en mooie patronen in de keuken zijn al een aantal jaren een geliefde trend. Volgende onderdeel voor patronen: de vloer! Patronen zijn namelijk in en ze voegen pit toe aan een vloer. Het combineren van licht en donker hout om ontwerpen te creëren, is een knipoog naar het vakmanschap van vroeger met tweekleurige inlegsels, patronen of gewoon door elkaar te combineren.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Fouten in de inrichting van je slaapkamer Previous post 4 Fouten bij de inrichting van je slaapkamer
nieuwe woning kopen Next post Waar moet je aan denken als je een nieuwe woning hebt gekocht?