Read Time:2 Minute, 7 Second

Gemeenten kiezen omwille van de nieuwbouwwoningen steeds vaker voor trottoirbanden in combinatie met stappelblokken gebruiken

Wie tegenwoordig op zoek gaat naar verhardingen voor rond het huis, hanteert vaak een aantal terugkerende criteria: het moet esthetisch verantwoord zijn, het moet stevig zijn en het moet efficiënt geplaatst kunnen worden. Daarnaast is het ook van belang dat alles door de jaren heen mooi op zijn plaats blijft liggen. En ook van dat netjes aangelegde voetpad wil je vermijden dat het na verloop van tijd begint te verzakken of verschuiven, of dat er kieren tussen de trottoirstenen ontstaan. Om dit te realiseren kun je trottoirbanden gebruiken. Maar wat is een trottoirband nu precies?

Trottoirbanden

Trottoirbanden zijn een specifieke soort van opsluitbanden. Opsluitbanden zijn in het algemeen smalle natuur- of betonstenen met een typische lengte van 1 m, een diepte van enkele tientallen centimeters en een breedte van enkele centimeters. Ze worden ook wel boordstenen genoemd en vinden hun toepassing rond tuinpaden, gazon of terras. Een trottoirband wijkt hier lichtjes van af doordat hij ook een schuine rand heeft. Hierdoor kan het niveauverschil tussen stoep en straat mooi overbrugd worden. Daarnaast zorgt de band ook voor zijn primaire functie en houdt hij het voetpad stevig op zijn plaats. En zo wordt de levensduur van het trottoir verlengd.

Stappelblokken

Stappelblokken zijn wat het woord zegt: blokken om te stapelen. Ze worden ook wel stapelelementen, muurstenen of stapelstenen genoemd. Ze komen in alle kleuren en soorten. Zo vind je ze in beton met kleurschakeringen tussen grijs en zwart. Daarnaast worden ze ook aangeboden in natuursteen. Ze kunnen een egaal oppervlak hebben en zo je tuin nog strakker maken. Of ze kunnen ruw zijn en alles een nog natuurlijker uitzicht geven. Om de blokken gestapeld bij elkaar te houden wordt een specifieke steenlijm gebruikt. Een voordeel van stapelstenen is dat je zelfs met weinig kennis van zaken makkelijk een tuinmuurtje, verhoogde border of plantenbak kan realiseren. Het gebruik van stapelelementen geeft je tuin in elk geval een modern cachet. Muurstenen kunnen ook prima toegepast worden om hoogteverschillen te overbruggen en als keermuur te fungeren. Tot slot creëert een muurtje van stapelstenen in je tuin ook een extra dieptezicht.

Nieuwbouwwoningen

Ook nu worden in veel gemeenten nieuwbouwwoningen gebouwd. Vaak is het van belang dat de bestrating snel en efficiënt maar ook duurzaam gebeurt. Trottoirbanden zijn hierbij de ideale oplossing als het erop aankomt het voetpad mooi op zijn plaats te houden. En dat hoogteverschil tussen straat en woning, overwin je op een makkelijke manier met een doordacht gebruik van stappelblokken!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
nieuwe tuin aanleggen Previous post Een nieuwe tuin aanleggen: zo doe je dat
solid surface wastafel Next post De voordelen van een solid surface wastafel