Read Time:2 Minute, 30 Second

Er kunnen verschillende redenen zijn om een nieuwe tuin te laten aanleggen. Misschien heb je net een nieuwe woning gekocht en is er nog niks aan de tuin gedaan. Of je hebt al wel een tuin, maar je bent inmiddels wel toe aan iets anders. Maar hoe pak je dit het beste aan? In dit artikel vertellen we je over de belangrijkste zaken om rekening mee te houden bij het aanleggen van een nieuwe tuin.

Bepaal eerst wat voor soort tuin je wilt

Een nieuwe tuin aanleggen begint met met het bepalen van het soort tuin dat je graag wilt hebben. Er is van alles mogelijk, zoals een strakke moderne tuin, een klassieke tuin, een ecologische tuin, een landelijke tuin of een thematuin zoals een Engelse of Japanse tuin. Denk bovendien ook na over de hoeveelheid onderhoud, ga je graag zelf in de tuin aan de slag of heb je liever een onderhoudsvriendelijke tuin?

Weet je nog niet goed wat voor tuin je precies wilt? Doe dan eerst wat tuin ideeën en inspiratie op door online naar foto’s van andere tuinen te kijken. Of maak een ommetje door je woonplaats om eens rond te kijken of je daar een leuk idee kunt opdoen. Zo krijg je een beter beeld van wat je wel en niet mooi vindt, waardoor je uiteindelijk een weloverwogen beslissing kunt nemen voor je eigen nieuwe tuin.

Tenslotte kun je er ook voor kiezen om een hovenier of tuinontwerper te vragen om je hierbij te helpen als je daar het budget voor hebt. Door hun kennis en ervaring te combineren met jouw wensen en ideeën kunnen ze een prachtig ontwerp voor je nieuwe tuin maken waar je nog jarenlang plezier van zult hebben.

Voorbereidende werkzaamheden

Nu duidelijk is wat voor een tuin je wilt laten aanleggen is de volgende stap het treffen van voorbereidingen. Heb je een bestaande tuin? Dan zul je die eerst leeg moeten halen en het afval afvoeren. Daarna kan er begonnen worden met de grondwerkzaamheden, zoals het afgraven, ophogen en egaliseren van de tuin ter voorbereiding op het aanleggen van bijvoorbeeld een gazon, bestrating of een vijver.

De tuin aanleggen

Nu door voorbereidingen klaar zijn kan er eindelijk gestart worden met het aanleggen van de tuin. Wat er in deze fase precies moet gebeuren hangt natuurlijk af van het soort tuin en het ontwerp waar je voor gekozen hebt, maar denk aan zaken zoals het leggen van bestrating, het aanleggen van een terras, het plaatsen van tuinafscheiding zoals een schutting of heg, het aanleggen van een gazon of kunstgras, het aanbrengen van beplanting, het installeren van buitenverlichting en het plaatsen of bouwen van zaken zoals een pergola, overkapping, veranda of tuinhuis.

Het inrichten van je nieuwe tuin

Nu de aanleg van je nieuwe tuin is afgerond is de laatste stap het inrichten van de tuin. Denk hierbij aan zaken zoals tuinmeubilair, een parasol, een hangmat of schommel, bloempotten en andere decoraties. Deze laatste details maken je nieuwe droomtuin echt helemaal af!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
opgeruimd aanrecht Previous post Een opgeruimd aanrecht: met deze tips lukt het!
trottoirbanden Next post Trottoirbanden in combinatie met stappelblokken