Read Time:1 Minute, 49 Second

Een tuin is een ideale ruimte om te spelen voor de kinderen. In de winter is er genoeg ruimte om een sneeuwballengevecht te houden of om een sneeuwpop te bouwen. In de zomer kunnen ze lekker spelen of zwemmen in een zwembadje. Spelen je kinderen veel buiten? Pas dan je tuin hier ook op aan. Wanneer je veel voorwerpen in de tuin hebt staan die een gevaar kunnen veroorzaken voor kinderen, kan je deze beter weg halen. Maak je tuin zo kindvriendelijk mogelijk om ongelukken te voorkomen. In dit blogartikel geven wij verschillende tips om van je tuin een ideale speelplaats te maken voor je kinderen.

Speeltoestellen

De hele dag binnen zitten is voor niemand goed, zeker niet voor kinderen. Buitenspelen is zelfs een erg gezonde bezigheid. Buitenspelen is dus een bezigheid die je als ouder kunt stimuleren omdat het een gezonde bezigheid is. Zorg er dan voor dat de tuin een speelplaats is voor de kinderen. Plaats bijvoorbeeld speelattributen in de tuin zodat de verveling niet toeslaat. Hierbij kan je denken aan een glijbaan of schommel. Hier moet je natuurlijk wel de ruimte voor hebben. Wel is belangrijk dat je speelattributen niet te dicht bij de schutting of tuinscherm zet, zodat de kinderen vrij kunnen spelen. Een zandbak of zwembadje is ook een goede oplossing als je geen ruimte hebt voor een schommel of glijbaan. Heb je ook een grasmat in de tuin? Dan is buitenspeelgoed zoals een bal een leuke bezigheid. 

Gras of tegels?

Het is mogelijk dat kinderen vallen tijdens het spelen. Daarom is het belangrijk dat de ondergrond niet te hard is. Gras is de betere optie om op te spelen omdat vallen op gras minder pijn doet dan tegels. Daarnaast is het zitten op gras ook zachter dan tegels. Je kunt bijvoorbeeld picknicken of spelen in het gras. Voor een kindvriendelijke speelomgeving is gras dus ideaal.

Veilige omgeving

Als ouder wil je natuurlijk dat je kinderen vrij en veilig kunnen spelen in een veilige omgeving. Daarom is het belangrijk dat je tuin afgesloten is. Een tuin kan afgeschermd worden met een tuinscherm of een schutting. Tuinschermen worden ingezet om een gedeelte van de tuin af te schermen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
optimaal werkcomfort Previous post Optimaal werkcomfort in je thuiskantoor? 5 tips
led dimmer Next post Ledlampen dimmen; waar kun je op letten?