Read Time:3 Minute, 35 Second

Zomer

Welk seizoen is er nu heerlijker dan de zomer? Lange warme dagen om heerlijk relaxt door te brengen aan het water, aan zee, in de bergen of wat denk je van heerlijk in je eigen tuin? Omdat de dagen zomers extra lang duren en de temperaturen vaak tot laat in de avond heerlijk zijn, is het ideaal om dan ook buiten te eten. En wie denkt er dan niet aan de barbecue. Heerlijk met het gezin, met vrienden of familie genieten van lekkere stukjes vlees, van elkaar en van de fantastische zomer. Om de avond tot een succes te maken, lees je hieronder een bbq benodigdheden lijst.

barbecue benodigdheden

Bbq benodigdheden

Wanneer je hebt besloten dat jullie lekker gaan barbecueën op een warme zomerdag, is het nodig om het een en ander te organiseren. Je bedenkt met wie je gaat eten, waar je het doet en natuurlijk denk je na over de bbq benodigdheden. Om het wat eenvoudiger te maken, lees je hieronder een lijst met bbq benodigdheden. Wanneer je deze nu bij de hand houdt, hoef je niet iedere keer weer te bedenken wat je nu ook al weer allemaal nodig hebt tijdens de bbq.

Bbq benodigdheden lijstbbq benodigdheden

  • Mooi weer
  • Goede bbq
  • Lekker vlees
  • Drinken
  • Kwasten, spatels, tangen en vorken
  • Tafels en stoelen
  • Stokbrood
  • Sauzen
  • Salades
  • Goed humeur

Omschrijving van de top 10 bbq benodigdheden

-Mooi weer; Uiteraard is het het meest ideaal om de barbecue aan te steken op een echte warme zomerdag. Zeker wanneer het gaat regenen is het absoluut geen succes om te gaan barbecueën. Gelukkig zijn er in de zomer genoeg mooie avonden waarop het heerlijk is om met elkaar buiten te eten. Wordt het later op de avond toch wat killer, steek dan gezellig de vuurkorf aan.

-Goede barbecue; Uiteraard een onmisbaar item op een bbq benodigdheden lijst. Misschien is de barbecue al aanwezig, maar wanneer dat niet het geval is, kun je een keuze maken uit verschillende barbeques. Kies een exemplaar uit dat echt bij jou past. Hou je van vlees met een lekkere rokerige smaak, kies dan voor een houtskool bbq. Ga jij altijd voor zo makkelijk mogelijk, neem dan een elektrische bbq.

-Lekker vlees; Vlees kan echt niet gemist worden wanneer het gaat om bbq benodigdheden. Barbequeschotels kun je op diverse plaatsen kopen. Wanneer je zomers de supermarkt binnenloopt, vind je vast en zeker verschillende schotels. Ook bij de slager kun je prima terecht voor lekker vlees. Meestal wordt tijdens een bbq gekozen voor vleessoorten zoals hamburgers, gehaktballetjes, spiesjes, slavinkjes, enz. Ook vis kan erg lekker zijn.

-Drinken; Op warme dagen hebben we veel dorst en vlees eten versterkt dit gevoel. Zorg daarom dat er genoeg te drinken is voor iedereen. Kinderen zijn vast en zeker blij met cola of limonade en de andere gasten zullen genieten van vruchtensap en uiteraard een lekker wijntje.

-Kwasten, spatels, tangen en vorken; Met een goede keukenkwast marineer je het vlees. Veel stukjes vlees kun je prima keren met een spatel, maar voor een aantal vleessoorten kun je beter een tang gebruiken. Een vleesvork is ideaal om vlees dat klaar is van het rooster te halen, zonder dat het op het gazon terecht komt.

-Tafels en stoelen; Dit behoort misschien niet helemaal tot bbq benodigdheden, maar het is toch wel zo prettig om ook te kunnen zitten tijdens het eten. Uiteraard is het aantal tafels en stoelen afhankelijk van de hoeveelheid gasten. Zorg er wel voor dat er voldoende tafelruimte is voor iedereen. Het kan gezellig zijn om nog wat stoelen in een kringetje te zetten, zodat mensen daar met het bord op schoot lekker wat kunnen kletsen.

-Stokbrood; BBQ zonder stokbrood is tenslotte ondenkbaar. Verwarm het eerst lekker voor in de oven en snijd het daarna in sneetjes. Het is gezellig om de broodjes daarna in leuke rieten mandjes op tafel te zetten.

-Sauzen; Qua sauzen kun je werkelijk alle kanten op bij de bbq. De meeste mensen kiezen voor mayonaise, curry, of knoflooksaus. Ook wiskeysaus kan bijvoorbeeld erg lekker zijn.
Salades; Salades kun je kant en klaar kopen, bijvoorbeeld bij de supermarkt, maar ze zijn ook prima zelf te maken.

-Goed humeur; Dit laatste punt op de bbq benodigdheden lijst, behoeft vast geen verdere uitleg.

Met deze lijst met bbq benodigdheden wordt de bbq vast en zeker een groot succes.

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Boomstamtafels: natuurlijk en uniek
Next post Karaktervolle Italiaanse keukens