Read Time:2 Minute, 24 Second

Vind jij je screen niet meer mooi? Is het vies, zitten er vlekken in of is het beschadigd? Dan denk je misschien dat je je complete screen moet vervangen. Gelukkig is dat al jaren niet meer het geval! Vaak kun je de zonwering nog opknappen. Want meestal is het systeem van het screen nog prima in orde. Daarom kun je beter alleen het doek vervangen. Ben jij toe aan een nieuw screen? Vervang het losse screendoek!

Screendoek dat past op jouw screen

Allereerst moet je op zoek naar een screendoek dat goed past op jouw screen. Een screendoek op maat gemaakt is dan meestal de beste keus. Screens hebben namelijk vrijwel altijd afwijkende maten, waardoor een standaard screendoek net niet past. Maar het doek voor het screen moet wel precies goed passen (zeker in de breedte) omdat je anders problemen krijgt met je scherm.

Een geschikte kleur kiezen

Ga je je screendoek vervangen, dan heb je vrij veel keus in verschillende kleuren. Je hoeft niet perse te denken aan wit-, grijs- en zwarttinten. Er zijn veel meer mogelijkheden! Kijk eens goed naar de woning en vraag je af wat er gebeurt als je een screen in een andere kleur zou kiezen. Wie weet blijkt dat een groen of blauw doek veel beter past bij jouw woning!

screendoek vervangen

Zelf het screendoek vervangen

Ben je handig en klus je graag? Dan kun je zelf het screendoek vervangen. Het is niet zo moeilijk als je weet hoe het moet. Naast de standaard handleiding die meegeleverd wordt, is het vaak fijn om even wat filmpjes te kijken. Daarin zie je precies hoe het screendoek vervangen kan worden. Ben je niet zo handig, dan kun je het beter laten doen door een monteur. Zelfs dan is het vervangen van een los screendoek nog altijd een stuk goedkoper dan het vervangen van het complete screen.

vervangen screendoek

Goed voor het milieu, goed voor je portemonnee

Een screendoek vervangen is een betere keus dan de complete zonwering vervangen. Allereerst is het een stuk beter voor het milieu. Je hebt dan namelijk alleen een doek nodig, terwijl je anders ook de andere onderdelen vervangt. Deze moeten worden gemaakt in een fabriek en naar Nederland worden getransporteerd. Natuurlijk is dat een stuk slechter voor het milieu dan het aanschaffen van een los screendoek. Verder is het ook een veel voordeligere keus voor je portemonnee. Je kunt meer dan de helft van het bedrag besparen als je voor een los screendoek gaat!

Als je screendoek vies of beschadigd is, is het meestal niet nodig de hele installatie te vervangen. Sterker nog: dat wordt afgeraden! Je kunt beter alleen het losse screendoek vervangen. Als handige klusser kun je dat gewoon zelf doen. En ben je niet zo handig, dan kan een monteur het doek in korte tijd voor je vervangen. Zo heb je weer een prachtig screen om de zomer tegemoet te gaan!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Zonnebloem als kamerplant Previous post Zonnebloemen in huis
taxatie Next post De taxatie van je woning, hoe pak je dat aan?