Read Time:2 Minute, 41 Second

Een schutting plaatsen is voor de meeste tuinen in Nederland een must. Het zorgt er namelijk direct voor dat je meer privacy krijgt. Daarnaast zorgt het er ook voor dat het duidelijk is welk stuk grond van jou is. Vervolgens kun je de tuin compleet indelen naar je eigen wensen en behoefte. In eerste instantie is het belangrijk dat je een schutting plaatst. In dit blog bericht geven we je tips hoe je de schutting het beste kunt plaatsen in je tuin.

Benodigdheden voor het plaatsen van een schutting

Voordat je kunt beginnen met het plaatsen van een schutting, heb je natuurlijk materialen en gereedschappen nodig. Het is van belang dat je een goede keuze maakt in de materialen die je gebruikt. Zo is bijvoorbeeld niet iedere houtsoort ook goed voor een schutting. Daarnaast is het ook belangrijk dat je bepaald welke vormen en maten je wilt hebben voor de schutting. Zo kun je bijvoorbeeld de schutting sterkere maken door betonpalen tussen de schutting te plaatsen. Dit kan ook een zeer mooi effect geven.

Wil jij een schutting gaan plaatsen in je tuin? Zorg ervoor dat je de juiste materialen gebruikt. Via Gadero.nl kun je terecht voor de hoogste kwaliteit aan benodigdheden voor je nieuwe schutting!

Schuttingpalen stevig neerzetten

Als je alle materialen hebt verzameld, kun je beginnen met het bouwen van de schutting. De eerste tip is om te beginnen met de schuttingpalen. Deze bepalen namelijk hoe sterk de schutting wordt. Zorg ervoor dat je altijd een beton poer gebruikt om de schutting zo stevig mogelijk te maken. Vervolgens ga je de daten in de grond maken. Je kunt het beste een touw en waterpas gebruiken om ervoor te zorgen dat de gaten evenredig aan elkaar gemaakt worden. Hiermee weet je zeker dat de schutting recht komt te staan in de tuin. Gebruik je palen van hout? Dan moet je deze van te voren bewerken om houtrot te voorkomen. Dit doe je door ze in te smeren met postsaver.

De palen van de schutting vastzetten

Als je de gaten in de grond hebt gemaakt, ga je de palen in de grond zetten. Het is aangeraden om eerst een paal in de grond te bevestigen en vervolgens de schutting er aan te bouwen. Vervolgens plaats je pas weer de volgende paal. Dit zorgt ervoor dat de schutting recht komt te staan en je niet te weinig ruimte blijkt te hebben tussen de palen. Als je niet met een betonnen onderrand werkt, is het verstandig om onder het hout van de schutting 5 centimeter te houden. Dit zorgt ervoor dat er geen houtrot kan ontstaan. 

Afwerking van de schutting

Tot slot dien je natuurlijk de schutting af te werken. Als hij volledig, paal na paal, geplaatst is, kun je beginnen met de afwerking. Het kan zijn dat je de schutting in een bepaalde kleur wilt schilderen, of dat je hem wilt voorzien van verlichting. In beide gevallen moet je dus nog even aan de slag. Als je geen andere decoratie op de schutting wil doen, is het verstandig om hem direct goed in te smeren. Door de schutting te voorzien van speciale houtolie, zorg je ervoor dat het hout een zeer lange tijd mee gaat. 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
welke raamdecoratie Previous post Welke raamdecoratie past bij welke woonstijl?
hard water Next post Ga de strijd aan met hard water!