Read Time:2 Minute, 14 Second

De temperaturen lopen hoog op deze zomer. Het is heerlijk om wat verkoeling te vinden in huis, voor de ventilator of airco. Er zijn echter ook nog wat andere handige trucks om je huis te koelen tijdens een hittegolf. Je huis koel houden tijdens hittegolf? Dit zijn 4 tips om je huis koel te houden.

Huis koelen tijdens hittegolf: sluit de gordijnen

Probeer allereerst om de hitte zoveel mogelijk buiten te houden. Door de gordijnen of shutters dicht te houden schijnt de zon niet naar binnen, waardoor het minder heet wordt. Hou de deuren en ramen dicht om te voorkomen dat de warme lucht naar binnen stroomt en zet deze pas tegen elkaar open als het wat is afgekoeld is, ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat.

Huis verkoelen: alle ramen open ’s nachts

Zet ramen ’s nachts zoveel mogelijk tegen elkaar open om de koelere avondlucht in huis te krijgen. Hou hierbij ook rekening met de luchtstromen. Zo waait het bijvoorbeeld aan de voorkant van het huis en zet je beneden de ramen open zodat de frisse lucht hier naar binnen kan. Door aan de achterkant de ramen boven open te zetten kan de opgestegen warme lucht hier weer naar buiten. Dit helpt uitstekend bij het slaapkamer verkoelen. Vergeet niet om de kamers waar je minder vaak komt ook af te koelen. Hierdoor kun je effectief je huis verkoelen. Door niet alle ruimtes te koelen blijft er namelijk warmte hangen die zich vaak weer gaat verplaatsen.

Huis koel houden tijdens hittegolf met ventilatie

Heb jij een goed geïsoleerd huis? Dan komt er vaak minder warmte binnen, maar blijft de binnengekomen warmte wel langer hangen. Zet de mechanische ventilatie aan en vergeet niet de afzuigkap en badkamerventilator in te schakelen. Het huis koelen tijdens hittegolf valt niet mee en hoe meer warme lucht er wordt afgezogen, hoe beter.

Bestron DFA40CO – Vloerventilator – Koper
Duux Whisper – Statiefventilator – Wit – 26 standen – Afstandsbediening
Cecotec Stille torenventilator – Toren ventilator staand – Timer – Wit

Warmte uit huis krijgen met een airco

De beste manier om warmte voor warmte uit huis krijgen is met een airco. Zowel een vaste airconditioning als mobiele airco helpt je om de gewenste binnentemperatuur te krijgen. Mobiele airco’s zijn voornamelijk geschikt voor het koelen van een kleine ruimte, zoals de slaapkamer verkoelen. Je kunt ook je ventilator omtoveren tot airco door hier wat flessen met bevroren water voor te zetten.

Tristar 3-in-1 – Mobiele airco
TROTEC Mobiele airco

Met deze tips om je huis koel te houden kom jij de aankomende hete periode hopelijk goed door! Meer advies omtrent het aanschaffen van een airco? Lees dan deze tips die je helpen bij de aanschaf van een airconditioning.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
koop een Bath Bucket Previous post Baal niet langer van jouw badkuiploze bestaan: koop een Bath Bucket!
Tips voor een duurzaam interieur Next post Tips voor een duurzaam interieur