Read Time:2 Minute, 44 Second

Nu de regen tegen de ramen tikt, de wind om het huis waait en we binnen rillend onder een dekentje kruipen, denken we met weemoed terug aan die heerlijke zomer. Zomers waarin we vooral buiten leven, in de tuin rommelen, in de zon genieten en avonden lang buiten zitten met goede vrienden en een koude rosé. Als we nu naar buiten kijken zien we een natte tuin vol kale stronken. Nee, geen prettig gezicht. Dus waarom zou je daar niet iets aan doen? Breng sfeer in je wintertuin en maak er het hele jaar door een plek van om van te genieten!

Kleur in je wintertuin

Het grote verschil tussen de zomer- en de wintertuin is dat in de zomer veel meer kleur in je tuin zichtbaar is. Dat zijn niet alleen bloeiende struiken en planten, maar ook gekleurde kussens in je tuinset en vrolijke plantenpotten op je terras. In de winter haal je je plantenpotten en je kussens binnen, en zijn de planten in de tuin uitgebloeid. Toch kun je nog steeds voor kleur zorgen, wat gelijk een ander gezicht geeft. Koop bijvoorbeeld wat “bloeiende” kunstplanten en zet deze in kleurige potten op het terras! Ze kunnen goed tegen regen en vorst, maar zorg wel dat je ze vastzet in verband met de wind…

wintertuin

Ook kun je nog steeds kleurige kussens in je tuinset leggen, als je zorgt voor regenbestendige varianten en ze bij slecht weer (net als in de zomer) op tijd binnen haalt. Leg er vooral ook kleurige dekens bij; dat nodigt uit om ondanks de kou toch even lekker een frisse neus te halen!

Winterharde meubelenvuurtafel

De meeste tuinmeubels kunnen redelijk tegen regen en vorst, maar een extra beschermlaag kan geen kwaad. Houten meubels kun je van een laag olie of beits voorzien (zorg wel dat ze goed droog zijn!) en metalen en plastic meubels hebben vaak al een extra beschermlaag. Ook zijn er tegenwoordig composiet meubelen, waarvan met name de composiettafels met geïntegreerde haard een geweldige vondst zijn! Deze tafels van Vivencia zijn bestand tegen extreme weersomstandigheden, hebben geen onderhoud nodig en kunnen het hele jaar buiten blijven staan. De haard is een RVS gashaard met keramische stenen in de vorm van hout. Het lijkt alsof je een houtvuurtje stookt, maar dan helemaal rookvrij!

Extra sfeer

Naast kleur om de tuin een vrolijke look te geven, en terrasmeubels die uitnodigen om buiten te zitten, zijn er natuurlijk nog twee dingen die de winter anders maken dan de zomer: donker en koud. Omdat het snel donker is, heb je eerder licht nodig. Hang dus al ruim voor de Kerst lampjes buiten, liefst gekleurde zodat het nog sfeervoller wordt. Dat is ook leuk om naar te kijken als je binnen zit. Ook grote vuurschalen zijn sfeervol en kunnen buiten blijven staan. Deze geven ook al een beetje warmte, dus daarmee los je het probleem van de kou op. Maar nog beter natuurlijk is een vuurtafel van vivenciavuur.com die een aangename warmte verspreid die veel sfeervoller én milieuvriendelijker is dan een terrasverwarmer.

En als je dan op je kleurige terras zit, met een warme deken om je benen, een vuurtje dat verwarmt en heerlijke warme chocomelk of glühwein om je handen aan de warmen, dan ga je zomers vanzelf naar de winter verlangen.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Landelijke kledingkasten
Next post Trendy retro meubels