Read Time:2 Minute, 25 Second

De dagen worden weer wat korter en het wordt tijd om de tuinverlichting aan te gaan pakken. Met de juiste verlichting kun je namelijk uren genieten van het buiten zijn: zonder in het donker te komen te zitten. We geven je graag een aantal handige tips om jouw tuinverlichting op de juiste manier in te richten.

1. Kijk naar je tuinontwerp

Wat voor ontwerp heeft je tuin? Op basis van dit ontwerp kun je namelijk een lichtplan maken. Heb je bijvoorbeeld veel woonaccessoires in je tuin staan, dan is een functionele spotverlichting hier een mooie aanvulling op. Heb je daarentegen een lang pad dat je wilt verlichten, dan komt een ledstrip weer goed van pas. Een ledstrip kan de juiste functionele verlichting bieden op locaties waar dit echt nodig is. Daarnaast is een ledstrip ook nog eens ontzettend duurzaam en van lage impact op de energierekening. 

2. Probeer het eerst met waxinelichtjes

Om een goed beeld te krijgen van de mogelijke effecten van je tuinverlichting kun je eerst waxinelichtjes op de mogelijke locaties plaatsen. Zo zie je direct wat verlichting op een specifieke locatie doet, en kun je makkelijker beslissen.

3. Breng contrast aan

Hoewel veel verlichting fijn is, is teveel verlichting onaangenaam. Zeker in de tuin mogen er best wat contrasten zijn. Probeer dus specifieke onderdelen van de tuin te verlichten en andere onderdelen juist lekker donker te laten.

4. Mogelijke kleuren

Denk ook even goed na over de mogelijke kleuren en de sfeer die je wilt bereiken. Zo geeft geel licht een sfeervolle en romantische uitstraling terwijl wit licht weer wat moderner en hipper is. Zacht licht geeft daarentegen hoe dan ook het mooiste effect en is daarnaast ook een stuk goedkoper! Heb je veel kleuren in je tuin en wil je dit ook graag in je verlichting terug laten komen? Dan ga je op zoek naar een toffe rgbw led strip. Deze led strip is niet alleen een duurzame en goedkope oplossing voor buitenverlichting: het biedt ook de mogelijkheid om de tuin in allerlei kleuren te laten verlichten. In sommige gevallen kun je de kleur zelfs helemaal naar eigen hand zetten door deze met een afstandsbediening of app zelf in te geven. 

5. Meer ruimte?
Wil je jouw tuin groter aan laten voelen? Plaats dan een aantal strategische lichtpunten achterin de tuin. Dit geeft een ruimtelijk effect! Licht met een grondspot bijvoorbeeld een boom of heg achterin de tuin uit: super mooi!

6. Ruimte inschatten

Zorg dat sterke lichtbronnen verder van elkaar verwijdert staan en dat zachte lichtbronnen wat dichter bij elkaar staan. Probeer zachte en sterke lichtbronnen waar mogelijk ook af te wisselen om een mooi effect neer te zetten.

7. Blijf in stijl

Net als bij het interieur heeft ook je tuin waarschijnlijk een specifieke stijl. Probeer zo dicht mogelijk bij deze stijl te blijven: ook wanneer het om de uitstraling van je lampen gaat. 


Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Zomer in de winter Previous post De herfst en winter interieurtrends 2019-2020: Zomer in de winter
zonnecollectoren Next post Unieke tuinverlichting voor net dat extra