Read Time:2 Minute, 55 Second

Hoewel het “hartje zomer” is en de zon zich momenteel over het algemeen van z’n beste kant laat zien, is de winterperiode wat interieur betreft toch een van onze favoriete periodes wanneer het interieur betreft. Tussen zetten wij alvast een aantal interieurtrends voor de komende winter op een rijtje. En ja, we zijn er vroeg mee! Maar wanneer het op interieurtrends en ontwikkelingen aankomt kun je er ook maar beter vroeg bij zijn. In dit artikel gaan we dieper in op de trend: Zomer in de winter

Een niet zo fijne periode wat aangenamer maken?

De herfst en winter zijn doorgaans jaargetijden die grauw, donker, nat en koud zijn. Voor veel mensen zijn deze maanden dan ook niet de fijnste periode van het jaar. Door jouw woonstijl aan te passen door te kiezen voor een zomers interieur in de winter, kom je deze donkere en koude tijd een stuk gemakkelijker door. Een zomers interieur in de winter is dan ook een van de herfst en winter interieurtrends 2019-2020 die veel mensen plezier gaat opleveren. Maar hoe kun je zomerse interieurtrends 2020 in huis toepassen om een zonnige en relaxte sfeer in huis te realiseren? We bieden je inspiratie en frisse ideeën om deze topper onder de woontrends voor komende winter in jouw woning toe te passen.

Interieur kleuren 2020 voor een zomers look

Welke kleuren kun je het beste gebruiken in jouw interieur om een zomers atmosfeer te scheppen? Dé interieur kleuren 2020 voor een zomers interieur in de winter zijn dit jaar lichtgeel, een zachte kleur groen en lichtblauw. Met deze kleuren kun je de nieuwste woontrends 2020 in zomerse stijl in jouw huis doorvoeren en een luchtige, zomerse stijl creëren. Schilder bijvoorbeeld één wand in de kamer lichtgeel, hang enkele schilderijen op met daarop zomerse taferelen, zoals een strand of familiefoto’s van jezelf uit de zomer, en de sfeer in huis verandert direct.

interieur kleuren

Meubels die passen bij een zomers interieur

Zomerse interieurtrends 2020 op het gebied van meubels zijn relaxte rieten of rotan stoelen, het gebruik van natuurlijke elementen als steen, marmer en hout (in de trend van de Scandinavische woonstijl) en meubels met lichte, natuurlijke interieur kleuren 2020. Mocht je ruimte overhebben in huis, dan is een hangmat aan het plafond bevestigen een van de betere ideeën uit de herfst en winter interieurtrends 2019-2020. Een hangmat straalt een relaxte, open en zomerse atmosfeer uit. ’s Winters is het heerlijk om, met de kachel aan, in een hangmat in huis tot rust te komen na een dag hard werken.

Zorg voor voldoende planten en bloemen

Misschien niet origineel, maar daarom wel een van de belangrijkste woontrends voor komende winter als je zomers de koude maanden wilt doorkomen, is gebruikmaken van veel planten en bloemen. Hierdoor krijgt jouw woonhuis een echt natuurlijke aanblik. Zorg dus voor veel groen, bloemen en fleur in huis! In onderzoeken is al meermalen aangetoond hoe goed de aanwezigheid van voldoende flora en fauna in huis is. Deze verminderen stress, verfrissen en zuiveren de lucht en fleuren je humeur op. Kijk hiervoor ook eens tussen de artikelen over ‘kamerplant van de maand‘ en doe inspiratie op voor leuke planten.

 bloemen en fleur in huis

Laat het huis lekker ruiken

Door gebruik te maken van zomerse geurtjes, kun je in huis ook een zomers gevoel als een van de nieuwste woontrends 2020 oproepen. Ideale geurtjes om dit te bereiken zijn zogenoemde Aroma Wax Melts, maar ook zijn geurkaarsen of spuitbussen mogelijk. Kies voor lekkere frisse kleuren van gras, lavendel, bloemengeurtjes, enzovoort.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
wanneer appels plukken Previous post Heerlijk, appels uit eigen tuin! Maar wanneer zijn ze eigenlijk plukrijp?
sfeerverlichting Next post Sfeervolle tuinverlichting? 7 tips