Read Time:1 Minute, 32 Second

Als je trots bent op je tuin, dan wil je zo hier en daar zaken uitlichten. Dat doe je bijvoorbeeld met tuinverlichting. Je kunt natuurlijk gewoon een lamp aan je schuur hangen, maar eerlijk is eerlijk: er zijn creatievere oplossingen. Vier creatieve ideeën voor net even andere tuinverlichting.

1. Glowballen

Op diverse plekken in je tuin kun je bollen neerleggen met verlichting. Het mooiste effect krijg je met groepjes van drie in verschillende formaten. Je kunt de bolverlichting kopen (of zelf maken) met zonnecollectoren, waardoor de aanleg van stroom niet eens hoeft. Leg je de bollen strategisch neer, dan belichten ze precies dat wat je wilde belichten.

2. Sjiek!

Waarom niet buiten een kroonluchter ophangen? Het geeft je tuin een creatieve uitstraling. Wel een puntje: je moet de kroonluchter ergens aan ophangen. En hij moet bestand zijn tegen een regenbuitje. Heb je een boom in de tuin met goede takken boven je terras, dan heb je het eerste obstakel al opgelost. Koop je een speciale kroonluchter voor buiten, dan is probleem twee ook getackeld!

3. In de spotlights

Hou je van potten met (bloeiende) planten in je tuin? Vervang dan een paar potten voor verlichte exemplaren. Niet alleen verlicht je hiermee de tuin, ook zet je de plant wat meer in de spotlights. Je hebt diverse varianten, die waarbij de pot licht uitstraalt of die waarbij je letterlijk een lamp op de plant zet.

4. Light my fire

De mooiste vorm van verlichting is nog altijd vuur. Er is daarom in tal van tuinen een vuurkorf te vinden. Nu kun je natuurlijk een standaard exemplaar kopen, maar waarom niet iets unieks? Maak een vuurtje in een oude metalen kruiwagen bijvoorbeeld of maak een vuurkorf een ander metaal object. Ga je eerst een rondje kringloop, dan red je ook nog eens iets van de afvalberg. Win-winsituatie!

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
sfeerverlichting Previous post Sfeervolle tuinverlichting? 7 tips
goede materialen interieur Next post De herfst en winter interieurtrends 2019-2020: Stoere materialen en warme kleuren