Read Time:2 Minute, 45 Second

Schanskorven zijn vooral bekend uit de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld parken. Echter zien we ook steeds meer particulieren schanskorven bestellen. Niet zo vreemd, want een schanskorf is helemaal van deze tijd; zo zijn ze duurzaam en helemaal aan te passen aan je eigen smaak. Zo kun je een schanskorf vullen met verschillende soorten stenen: Rouge Royal, Noors graniet, basalt, Yellow Sun, Ardenner, Duitse kalksteen, Grauwacke, Doornik en Weissenbacher. Elk gesteente heeft daarbij zijn eigen uitstraling, een combinatie is natuurlijk ook mogelijk.

Schanskorven voor verschillende doeleinden te gebruiken

Je bent echt heel erg flexibel in hoe je een schanskorf wil toepassen. Je kunt er iedere denkbare indeling of opstelling mee maken. Een schanskorf is vooral bekend als afscheidingsmuur, maar je kunt er ook details mee aanbrengen in je tuin, zoals een tuinhaard of een moderne zitbank.

Een schanskorf als scheidingswand is enorm duurzaam 

Een schanskorven zijn ook erg duurzaam. Het zijn eigenlijk gegalvaniseerde netten die je vult met een steen naar keuze, soms worden er ook glasbrokken voor gebruikt. Zowel het gesteente als het ‘net’ waar ze in komen, gaan enorm lang mee. Iets wat natuurlijk erg in deze tijd past. Daarnaast maakt deze constructie de muur, of wat je er ook mee bouwt, erg sterk. Je hoeft niet bang te zijn dat een muur of schutting omvalt door een stevige wind, waar we in Nederland toch geregeld mee te maken hebben. Schanskorven zijn aanzienlijk sterker dan de meest uiteenlopende andere tuinafscheidingen.

Het regenwater wordt gelijkmatig en langzaam verspreid

De stenen in een schanskorf sluiten nooit op elkaar aan, waardoor er openingen ontstaan. Hierdoor kan het regenwater er langzaam doorheen stromen. Dit is ideaal om het regenwater in je tuin te verwerken, omdat het er voor zorgt dat het grondwater laag blijft. In de natuur werkt het ook zo, bij bijvoorbeeld heuvels en bergen.

Geen erosie door een schanskorf

Door bovenstaand effect hoef je ook niet bang te zijn voor erosie. Schanskorven vertragen namelijk de snelheid van stromend water, waardoor deze perfect gelijkmatig wordt afgevoerd. Hierdoor zal een schanskorf ervoor zorgen dat erosie wordt voorkomen.

Een schanskorf kan makkelijk zelf geplaatst worden

Mocht je er voor kiezen om schanskorven te gebruiken als scheidingsmuur, dan is een ander bijkomend voordeel dat je deze zelf kunt plaatsen. Dit houdt de kosten laag, want je hoeft geen metselaar in te huren. Daarnaast zet je zo’n scheidingswand enorm snel op. Het is een kwestie van het framewerk op de juiste plek te plaatsen en die dan te vullen met het gewenste gesteente, of brokken van glas. Hierdoor zet je een scheidingswand van behoorlijke afmeting in een middagje, waarbij het enkele dagen zou duren om een muur van die lengte te metselen. 

Let op: bij een grote schanskorf moet een fundering gestort worden

Als je scheidingsmuur gaat maken, en hij heeft een behoorlijke hoogte en lengte, is het wel verstandig om er een fundering voor te storten zodat deze stabiel blijft. Laatste voordeel dat we willen noemen, is het feit dat een schanskorf ook zo weer is afgebroken. Je haalt de stenen eruit en je kunt hem elders opnieuw opbouwen. Dit is handig bij een verhuizing als je je schanskorf me wil nemen, maar bijvoorbeeld ook als je de tuinhaard die je er mee gebouwd hebt, toch ergens anders in de tuin wil hebben.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
inspiratie voor blauwe slaapkamer Previous post Blauwe slaapkamer inspiratie: ideeën & voorbeelden
eetkamerstoelen Next post Eetkamerstoelen aanschaffen