Read Time:3 Minute, 3 Second

Wat kleuren betreft is er in de slaapkamer veel mogelijk. Momenteel is met name een blauwe slaapkamer trendy. Een slaapkamer met blauwe accenten ziet er lekker strak en hip uit, maar heeft daarnaast nog meer interessants te bieden. Wat maakt het gebruik van de kleur blauw in een slaapkamer zo aantrekkelijk? En hoe kun je op een slimme manier een slaapkamer met blauwe accenten inrichten? Met dit blog kun je de nodige inspiratie voor een blauwe slaapkamer opdoen. Doe je voordeel met onderstaande blauwe slaapkamer inspiratie en geniet binnenkort ook van de meerwaarde die dit type slaapkamer te bieden heeft.

blauwe slaapkamer

Voordelen van een slaapkamer met blauwtinten

Een slaapkamer met blauwe accenten heeft meerdere voordelen te bieden. In de eerste plaats is blauw, als er een lichte tint wordt gebruikt, een kleur die een gevoel van rust en kalmte oproept. Blauw is de kleur van de lucht, de kleur van de zee en heeft daardoor een kalmerend effect op mensen die de kleur zien. In een blauwe slaapkamer zijn dit soort gevoelens natuurlijk goed op hun plek. Blauw in de slaapkamer brengt je tot rust, ontspant en helpt je daardoor om sneller in slaap te vallen en lekker door te kunnen slapen. In de tweede plaats is blauw gewoon een mooie, eigentijdse en moderne kleur, die eigenlijk (als de juiste kleurtint worden gebruikt) in elk type woning wel tot zijn recht komt. Ten slotte biedt de kleur blauw voldoende variatie. Houd je van donkere kleuren, dan kun je jouw blauwe slaapkamer inspiratie invullen door de kleur donkerblauw te gebruiken. Wil je liever een slaapkamer creëren die wat lichter is en ruimer oogt, dan kun je goed met een lichtblauwe kleur variant uit de voeten. Er zijn dus opties genoeg als je een blauwe slaapkamer wil creëren.

inspiratie voor een blauwe slaapkamer

Licht- of donkerblauw gebruiken: het effect

Als je op zoek bent naar inspiratie voor een blauwe slaapkamer, bijvoorbeeld met blauwe kussens, dan moet je goed nadenken over welk effect je met deze kleursoort wilt bereiken. In een wat kleinere slaapkamer, bijvoorbeeld de slaapkamer van je zoon of die van jezelf en je partner, is het aan te raden om te kiezen voor lichtblauwe kleuren. Door te gaan voor een lichte kleur variant oogt de slaapkamer visueel groter. Een nadeel van lichtblauw is misschien dat, als je gevoelig bent voor licht en donker, je minder goed doorslaapt. Als dit het geval is en je toch blauw in de slaapkamer wilt gebruiken, kun je het beste kiezen voor een wat donkerder type blauw. Dit helpt je dan om vaster en dieper te slapen.

slaapkamer met blauwe accenten

De hele slaapkamer blauw of een gedeelte?

Naast de keuze voor licht- of donkerblauw, moet je je bij een blauwe slaapkamer inspiratie goed afvragen of je de hele ruimte of slechts een of meer wanden blauw wilt verven. Kiezen om één wand blauw te maken geeft een mooi diepte-effect. De hele kamer blauw maken is daarentegen wat rustiger voor je ogen. Verder kun je natuurlijk kiezen voor variatie: een blauw tapijt, een blauw bedlinnen, blauwe kasten, etcetera!

slaapkamer blauw

Doe online inspiratie op

Ten slotte nog deze tip: door online voorbeelden te zoeken van blauwkleurige slaapkamers, kun je een goede indruk krijgen van wat je qua resultaat kunt verwachten. Inspiratie voor een blauwe slaapkamer kun je opdoen via (sociale) media als Instagram, Dreamstime of Facebook, maar natuurlijk ook via websites van relevante meubelzaken en verfwinkels. Een andere optie om een inschatting van het effect van blauw te maken, is door een klein miniatuur model of een maquette te maken van het beoogde resultaat. Dit kost wat tijd en investering, maar je begaat dan niet de fout dat je voor té donker of té licht kiest.

Blauwe slaapkamer inspiratie
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
kunstof kozijn Previous post Het nieuwe wonen is duurzaam wonen.
schanskorven Next post Schanskorven hebben enorm veel voordelen