Read Time:3 Minute, 7 Second

Schuine wanden in een woning kunnen erg beperkend en benauwend overkomen. Meestal is dit een probleem op de zolder verdieping van woningen, maar er zijn ook woningen waar het dak zo puntig verloopt dat de eerste verdieping ook schuine wanden heeft. Deze schuine wanden zijn niet per definitie loze ruimten, want met wat handige tips en trucs kun ook jij optimaal gebruik maken van de ruimtes in huis met een schuine wand.

kast-in-schuine-wand

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/501447739734839759/

Nooit genoeg opbergruimte

We hebben genoeg spullen, maar vaak te weinig opbergruimte. Onder een schuine muur is vaak genoeg plek om je spullen kwijt te kunnen, maar we hebben natuurlijk niet graag dat het in het zicht ligt. De meeste mensen zijn er wel van op de hoogte dat het mogelijk is schuifdeuren voor de loze ruimten onder de schuine wand te maken, maar er zijn meer opties. Zo is het ook mogelijk om kasten van diverse materiaalsoorten te maken in deze ruimten met planken, lades, deurtjes etc. En opbergruimte is natuurlijk welkom in iedere ruimte in huis. Dus welke ruimte er ook een schuine muur heeft, daar kun je de kasten op aanpassen. In de badkamer is het mogelijk om voor waterafstotend materiaal te kiezen, in de slaapkamer kun je de kasten een leuk kleurtje geven of bijvoorbeeld met steiger hout te laten vervaardigen. Hierboven zie je een voorbeeld van een steiger houten kast in een ruimte met een schuine wand. En voor de mensen met veel kleding en schoenen is een inloop kast misschien een optie, zo is die schuine wand ook meteen weggewerkt. Dit is toch de droom van iedere fashion liefhebber.

inloopkast-schuine-wand

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/312507661621335833/

schuine-wand-kinderkamer

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/342977327853885167/

Overige creatieve opties

Afhankelijk van welke ruimte schuine wanden heeft, kun je je creativiteit de vrije loop laten gaan. Wanneer de kinderkamer schuine wanden heeft kun je er voor kiezen iets te maken waar het kind iets aan heeft. Kinderen zijn een stuk kleiner en stoten hun hoofd niet zo snel tegen de schuine wanden. Het is een mogelijkheid om onder de schuine muur een bureau te maken, waar je kind aan kan spelen en knutselen. Een heel simpel maar effectief voorbeeld hiervan zie je hierboven. Een andere oplossing voor de schuine muur is het vervaardigen van een bedstee. Kinderen vinden een bedstee meestal erg leuk en ze houden genoeg ruimte over in hun slaapkamer voor andere spullen en speelgoed, omdat er geen bed in de weg staat. Hieronder zie je een goed voorbeeld van hoe je een bedstee kunt maken in ruimtes met een schuine wand.

bedstee-schuin-dak

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/118923246390627559/

Ook in overige ruimtes in huis is het mogelijk om optimaal gebruik te maken van schuine wanden. In de badkamer is het mogelijk om badkamermeubels, of zelfs de douche onder een schuine wand te plaatsen. Dit geeft een mooi speels effect. Dat is duidelijk te zien aan deze badkamer. Maar ook een werkplek, atelier of hobby ruimte met schuine wanden kan frustraties opwekken. Ook hiervoor zijn goede oplossingen om de ruimte onder de schuine wanden optimaal en effectief te benutten. Verwerk het bureau en eventuele opbergruimte of planken tegen de muur grenzend aan de schuine muur, zoals op onderstaande foto. Het prettigste is om dit in de buurt van een raam te doen, omdat natuurlijk licht van belang is in een werkruimte of hobbykamer.

badkamer-met-schuin-dak

badkamer-op-zolder

kantoor-met-schuin-dak

Foto: https://nl.pinterest.com/pin/395542779756659079/

Zoals je kunt zien is er weinig onmogelijk in ruimtes met een schuine wand. Het is belangrijk te bepalen welke ruimte in huis een schuine muur heeft en te achterhalen wat je wilt bereiken hiermee. Daarna kun je simpelweg creatief te werk gaan en optimaal gebruik maken van alle ruimte in huis.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Planten in je huis
Next post Stappenplan voor een nieuwe badkamer