Read Time:2 Minute, 37 Second

Werk je regelmatig of zelfs altijd thuis? Dan heb je een fijne werkplek nodig! Je kunt een kamer in huis inrichten als werkkamer, maar je kunt ook een werkplek creëren in de woonkamer. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de werkplek te integreren in de woonkamer. Niet zo gek gezien dit als voordeel heeft dat je nauwer betrokken bent bij de mensen in huis en dat je bovendien minder energie verbruikt tijdens de wintermaanden.

Er zijn wel een aantal zaken die van belang zijn wanneer je de woonkamer als werkplek gaat gebruiken. Zo is het kiezen van de juiste raamdecoratie voor je woonkamer iets waarbij je zorgvuldig te werk wilt gaan. In dit artikel geven we vijf praktische tips om een mooie en prettige werkplek in te richten in de woonkamer.

#1 Koop een ruim bureau

Je kunt een werkplek inrichten aan de eettafel, maar dit betekent wel dat er altijd mappen, documenten, pennen en dergelijke op de eettafel liggen. Als je aan het einde van de dag klaar bent met werken, moet je deze spullen iedere keer weer opbergen voor je het avondeten aan de eettafel kunt nuttigen. Op de lange termijn is dit toch onhandig. Als je vaak thuis werkt, kun je beter een ruim bureau kopen. Hier kun je al die werkspullen aan het einde van de dag lekker op laten liggen.

 

#2 Investeer in een goede bureaustoel

Naast een ruim bureau, heb je ook een bureaustoel nodig. Wij raden je aan in een hoogwaardige bureaustoel te investeren. Een hoogwaardige bureaustoel ziet er niet alleen mooier uit dan een exemplaar van lagere kwaliteit, maar biedt bovendien betere ondersteuning aan je lichaam. Met een goede bureaustoel kun je rugklachten, schouderklachten, nekklachten en dergelijke voorkomen.

houten jaloezieen

#3 Zorg voor voldoende opbergruimte

Werk je aan een opgeruimd bureau, dan kun je je veel beter concentreren. Dit betekent dat je veel meer gedaan krijgt op een standaard werkdag. Om je bureau netjes op te kunnen ruimen, heb je voldoende opbergruimte nodig. Bieden de lades van je bureau niet voldoende ruimte om al je mappen, documenten en dergelijke netjes op te bergen? Koop dan een ruime kast voor al je werkspullen.

#4 Geef de ruimte sfeer met accessoires en wanddecoratie

Je werkplek moet vooral praktisch zijn, maar een goede sfeer is ook belangrijk. Je kunt jouw werkplek in de woonkamer sfeer geven met accessoires, maar ook met wanddecoratie. Heb je niet zo veel ruimte voor jouw werkplek? Laat de accessoires dan achterwege, want deze nemen toch veel ruimte in beslag. Wanddecoratie zorgt ook voor sfeer, zonder de beknopte ruimte van je werkplek in beslag te nemen.

#5 Investeer in goede raamdecoratie

Tot slot raden wij je aan om goede raambekleding te kopen als je deze nog niet hebt. Werk je achter een computer en heb je geen raambekleding? Dan schijnt het zonnetje de hele dag op je beeldscherm. Hierdoor kun je vrijwel niets zien. Je lost dit probleem op met stijlvolle wanddecoratie, zoals een rolgordijn op maat, een plisségordijn of houten jaloezieën. In je werkkamer kun je geen hinderlijke lichtinval gebruiken. Zeker wanneer je werkt met een beeldscherm, is goede raambekleding onmisbaar.

 

 

 

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Thuis vertoeven op de bank is toch het lekkerste wat er is?
Next post Zo vind je perfecte meubels voor jouw kantoor