Read Time:3 Minute, 56 Second

Een van de leukste zaken is wel je huis aankleden met accessoires en daar hoort vanzelfsprekend ook een leuke wandklok bij. Pas dan breng je de sfeer erin en wordt het echt een thuis. Wat zeiden ze vroeger ook alweer? “Zoals het klokje thuis tikt, tikt het nergens”. Een gezegde wat maar al te waar is. Elk huis heeft immers zijn eigen akoestiek en als bewoner vereenzelvig je je met die geluiden. Zo hoor je op den duur de koelkast of vaatwasser niet eens meer aanslaan en ook het getik van een klok hoort er gewoon bij. Totdat hij plotseling stilstaat. Dan merk je pas hoe stil het ineens in huis is. Daarom is de aanwezigheid van een klok zo belangrijk. We helpen je graag op weg bij de keuze van een leuke of originele wandklok en geven je 10 voorbeelden.

10 leuke wandklokken

wandklok-metaal-in-oud-wit

Leuke Wandklok Metaal in oud wit.

Ronde wandklok met een ‘oude look’ en een royale afmeting van 80 cm in doorsnee. Deze leuke wandklok is gewoon perfect voor romantische en landelijke interieurs en past door zijn neutrale vuilwitte verf en bij elke kleur meubels.

nextime-hands-wandklok

NeXtime Hands Wandklok Wijzers

Een super originele wandklok voor als je echt iets speciaals wilt. De klok heeft geen wijzerplaat en de wijzers hebben een spanwijdte van maar liefst 85 cm. Een echte eyecatcher die het best tot zijn recht komt op een effen muur in een minimalistisch interieur. De Hands Wandklok is verkrijgbaar in meerdere kleuren zoals zwart, wit, brons en aluminium.

umbra-wandklok

Umbra wandklok

Een stijlvolle leuke wandklok van metaal in de kleuren brons of nikkel. De wijzerplaat heeft een mat gestraald uiterlijk wat ervoor zorgt ze geen valse schittering geeft wanneer er direct zon- of lamplicht op valt. De klok heeft een doorsnee van een kleine 32 cm en is afgewerkt met een glazen plaat. Dat is met name fijn als je hem als keukenklok zou willen gebruiken. In de toelichting lezen we ook dat hij geruisloos werkt waardoor hij dus ook prima in een kamer gehangen kan worden waar geslapen of gestudeerd wordt.

leuke-wandklokken

Karlsson Woodpecker Tube wandklok

Een van die leuke wandklokken die het uitstekend doen in interieur met veel planten zoals in een serre of tuinkamer. De spechtklok, waarbij de specht de seconden wegtikt, is een van die verrassende designs van Karlsson. Een merk dat graag experimenteert met woonaccessoires in allerhande uiteenlopende materialen en vormen. De spechtklok heeft een totale lengte van 65 cm en is verkrijgbaar in geborsteld aluminium en hout.

leuke-wandklok

NeXtime Dreamcatcherklokken

Originele wandklokken die speciaal voor NeXtime zijn ontworpen door de Duitse designer Jette Scheib. Haar ontwerpen kenmerken zich als puur en speels. Zo ook deze leuke wandklok in de vorm van een dromenvanger, compleet met aanhangende veren. De wijzerplaat van de klok is 24 cm in doorsnee en gemaakt van hout. De Dreamcatcher is verkrijgbaar in naturel en wit waardoor ze in elk interieur past.

newbridge_klok_riverdale

Riverdale Newbridge wandklok

Gedistingeerde smeedijzeren klok. Een van die originele wandklokken die vragen om een speciaal plekje. Voor de cijferaanduiding zijn Romeinse tekens gebruikt en het smeedijzer is matzwart gehouden. De Newbridge klok heeft een afmeting van 70 cm en komt het best tot zijn recht in een oriëntaals, romantisch of landelijk interieur.

originele-wandklok

NeXtime Classy wandklok

De Classy lijn van NeXtime is een serie leuke wandklokken die in vrijwel elk interieur passen. Eenvoudige stijlvolle wijzerplaten met grote, goed leesbare cijfers, zetten de toon. Deze leuke wandklokken hebben een doorsnee van 30 cm en zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren waarbij je de keuze hebt uit aluminium- of bronskleurige cijfers en wijzers.

originele-wandklokken

Karlsson Marble Hexagon wandklok

Een strakke koele look heeft deze originele wandklok van Karlsson. Het model van de klok valt op door zijn zes hoeken en het gebruik van marmer. De afmetingen van het uurwerk zijn 28,5 x 25 cm en is te verkrijgen in wit of zwart. Een speciaal item wat je niet snel tegenkomt. De Marble Hexagonklok past goed in stoere en/of sportieve interieurs.

wandklok-antiques

Wandklok Antiques

Een robuuste klok in houtlook, maar het oog bedriegt, want de klok is volledig vervaardigd uit metaal. Een mooie klok zoals je ze niet vaak ziet. De ronde wijzerplaat is blauw met wit gestreept tegen een greywash houtkleur. Deze originele klok, van een ruime 80 cm doorsnede, past goed in een interieur waar in zich elementen uit de scheepvaart bevinden en/of bestaat uit wit-, blauw- en grijstinten.

landelijke-wandklok

Wandklok Rue de Paris

Leuke wandklok waar het 19e eeuwse vanaf straalt. Een perfecte klok voor landelijke, vintage en retro interieurs. Deze originele wandklok is gemaakt van metaal en heeft een doorsnede van 70 cm. Apart aan de wijzerplaat is de beschildering van verticale lamellen. Hierdoor krijgt de klok een speels uiterlijk waardoor hij minder statig oogt.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Previous post Stappenplan voor een nieuwe badkamer
Next post Betaalbaar maatwerk van Spaans Design