Read Time:2 Minute, 28 Second

De warme maanden komen er weer aan, dat betekent dat jouw interieur ook weer mag stralen. Maar hoe kan je de lente brengen in je interieur? Er zijn diverse manieren om een flinke ommezwaai te maken met huidige en nieuwe elementen. 

Nieuwe, vrolijke kleuren

Als je aan de lente en de zomer denkt, dan denk je natuurlijk aan vrolijke en warme kleuren. Zorg voor een vrolijk interieur door diverse warme kleuren toe te passen. Je kunt ervoor kiezen om saaie witte muren een nieuwe laag verf te geven of wellicht een leuk behang. Doe inspiratie op wat de laatste trends zijn voor de lente. 

Leuke nieuwe meubels

Natuurlijk kan het ook een goed idee zijn om bij een nieuw interieur voor de lente te denken aan diverse nieuwe meubels. Zo kan je leuke landelijke tafels, stoelen en kasten in je interieur plaatsen waardoor je een erg natuurlijke uitstraling krijgt. Maar ook door moderne meubels te kopen met warme en vrolijke kleuren kan je een verschil maken. Kijk welke stijl bij jou past en kijk in winkels naar een leuk kleurpalet. 

Ontwerp je eigen inrichting

Misschien is het nog moeilijk om te bedenken hoe je jouw interieur kunt aanpakken. De eerste stap van lente brengen in je interieur is dan een ontwerp maken in een ontwerpprogramma. Je kunt makkelijk diverse kleuren op de muren en de grond toepassen zonder nog een kwast aangeraakt te hebben. Ook kan je makkelijk schuiven met diverse meubels. Zo heb je op een goedkope en snelle manier een beeld wat het effect zou kunnen zijn. 

De verlichting aanpassen

Neem je verlichting ook onder de loep als je van plan bent een nieuw interieur voor de lente te halen. Door de verlichting op de juiste plekken te plaatsen en op te hangen, kan je een gezellig effect creëren. Lampen heb je in vele soorten en maten, zo kan je een uitbundige hangende lamp kiezen bij als je graag iets opvallends wilt. Of kies voor juist subtiele verlichting zoals (inbouw)spots op diverse plekken. Je kunt zelfs voor slimme lampen kiezen om zo een favoriete kleur uit te stralen in het geheel. Dit kan erg makkelijk via je smartphone. 

Speel met contrast

Niet alleen kan je vrolijke kleuren in je interieur brengen, ook kan je kijken naar het contrast: speel met donkere meubels op een lichte ondergrond (of andersom) om de meubels extra op te laten vallen. Probeer niet teveel donkere kleuren te gebruiken, deze kunnen namelijk de ruimte kleiner laten ogen. Lichte kleuren zorgen juist voor veel ruimte en geven een goed lente effect. 

Voeg leuke accessoires toe

Bij je nieuwe mebels horen natuurlijk ook leuke accessoires. Kies voor leuke planten op je nieuwe kasten en kijk naar leuke trendy designs naar smaak die je op diverse plekken kunt neerzetten. Ook kan je diverse leuke posters ophangen die een uitstraling van de lente geven (denk aan bloemen of andere verwijzingen naar de natuur).

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Scandinavische open kasten Previous post Open kasten voor zowel een scandinavisch als industrieel interieur
binnendeuren Next post Waar moet je op letten bij het aanschaffen van nieuwe binnendeuren?